Sergej Jakirović nakon Betisa: "Kao da sam prorok"; Junak Modrih sanja trofej Konferencijske lige!

Reakcije s Maksimira

Sergej Jakirović nakon Betisa: "Kao da sam prorok"; Junak Modrih sanja trofej Konferencijske lige!

E. Ganibegović

Danas je još jedan veliki dan za hrvatski fudbal. Zagrebački Dinamo predvođen bh. trenerom Sergejom Jakirovićem izbacio je slavni Betis i plasirao se u osminu finala Konferencijske lige.

Nakon utakmice bilježimo i prve reakcije. Vruće glave, žargonski rečeno. Jasno, najzanimljiva nam je reakcija Sergeja Jakirovića, bh. stručnjaka na klupi Modrih.

"Moramo se opet malo proveseliti. Čestitam momcima na velikoj utakmici. Vjerovao sam da ćemo biti bolji u napadu jer smo njihove slabosti naučili. Nismo očajavali kad smo primili gol. Na poluvremenu sam rekao da igramo kao da je 0:0. Bio sam uvjeren da im možemo zabiti gol jer smo imali prilike. Naša krila su imala sjajne akcije, ovo je dobro za njihovo samopouzdanje.

Hoxha je bio odličan u prvom poluvremenu, morao je samo ići brže prema šesnaestercu. Jedan dio igrača nije igrao nikad na ovom nivou, ovo je za njih jedno ogromno iskustvo. Baturina je motorički jako dobar, bio je raspoložen, imao je slobodu i bio je odličan. Važan je u tranziciji, on je igrač koji pravi razliku.

Betis nas je u određenim trenucima zavezao pasevima. Fekir je sjajan između linija, a i Bakambu je ozbiljan napadač. Dinamu je svaka utakmica važna. Imamo dva dana da se regenriramo. Pripremamo se svaki vikend kao da nam dolazi Betis.

Nadam se da ćemo odigrati sjajan derbi protiv Rijeke. Kao da sam prorok, rekao sam jučer na pressici da ćemo se danas probuditi i da se nećemo povrijediti", rekao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Oglasi

Kaneko sanja trofej Konferencijske lige

Junak Modrih večeras bio je Japanac Kaneko. On je postigao gol za 1:1, a smatra da Dinamo može i do trofeja:

"Cijela ekipa je dala sve od sebe u obrani, odigrali smo jako kvalitetnu utakmicu, pogotovo u odbrani. Drago mi je da smo došli do ove pobjede. Trener nam je dao uputu da ja idem pred gol kad je napad s lijeve strane. Ušao sam i došla je lopta do mene i zabio sam gol. Nema lakih protivnika u Konferencijskoj ligi, ali mislim da Dinamo može osvojiti ovo takmičenje ako nastavi ovako igrati", rekao je Takuro Kaneko.

Junak je bio i Hoxha. On je asistirao za pogodak koji je donio Dinamu osminu finala.

"Bila je teška utakmica, zabili su gol iz naše greške, ali zabili smo u drugom dijelu i imali smo dosta prilika. Najvažnije je da smo prošli. Moja asistencija? Sretan sam jer sam bio malo nervozan prije utakmice. Sad smo koncentrisani na Rijeku, s kojom igramo derbi za vikend. Moramo se fokusirati na tu utakmicu", rekao je Arber Hoxha za Arena Sport televiziju.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Dojam je jako dobar, bila je sjajna atmosfera. Hvala navijačima, ovo nisam još doživio u Dinamu. Vjerovali smo da možemo proći. Znali smo da smo opasni, iako smo stali malo niže u blok i pustili im posjed. Što se žrijeba tiče, nemam želja. Ko nas dopadne - dopadne. Dopao nas je Betis već sad, koji je najteži protivnik, pa smo ga izbacili", rekao je Martin Baturina.

Podsjetimo, žrijeb osmine finala Konferencijske lige na rasporedu je sutra od 13 sati. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

lalinjo
Jakire majstore,sve će to sjesti na svoje,samo rad,rad,rad i rad,dugačije ne može,sjeti se kako ti je bilo sa Zrinjskim i Rijekom.....ajmo Dinamo,ajmo Dinamo,nema predaje....
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi