Žrijeb je sutra: Dinamo može dobiti evropskog velikana, a i Džeku bismo mogli gledati na Maksimiru!
Foto: Pixsell

Konferencijska liga

Žrijeb je sutra: Dinamo može dobiti evropskog velikana, a i Džeku bismo mogli gledati na Maksimiru!

E. Ganibegović

GNK Dinamo Zagreb napravio je novi evropski uspjeh plasmanom u osminu finala Konferencijske lige. Protivnika će saznati već sutra.

Zagrebački Dinamo je večeras remijem 1:1 protiv Real Betisa stigao do plasmana u osminu finala Konferencijske lige. Ukupan rezultat glasio je 2:1.

Iako ima da se odigraju još četiri revanš susreta 1/16 finala koji su počeli u 21 sat, Dinamo Zagreb već od ranije zna osam potencijalnih protivnika u osmini finala.

Žrijeb osmine finala Konferencijske lige na rasporedu je sutra od 13 sati, a GNK Dinamo Zagreb će za protivnika dobiti jednog od osam pobjednika grupa grupne faze koja se igrala na jesen 2023. godine.

Najjači protivnik kojeg bi Dinamo mogao dobiti definitivno je Aston Villa. Engleski velikan osvojio je grupu pored Legije, AZ-a i Zrinjskog, no u Mostaru nije slavio, bilo je 1:1.

Zatim su tu Fiorentina i Lille. Još dva velika kluba u evropskim okvirima. Lille bi se tako ove sezone mogao ponovo vratiti u Hrvatsku, nakon što je u pretkolima izbacio Rijeku.

Oglasi

Edin Džeko i Rade Krunić također bi mogli na Maksimir. Osvojio je Fenerbahče grupu pored Ludogoretsa, Nordsjelanda, Spartaka iz Trnave, te sutra čeka svog protivnika u osmini finala.

Stari znanac Dinama i to iz grupne faze ovosezonskog takmičenja, Viktoria Plzen, ponovo bi mogla na Maksimir, s obzirom na to da je žrijeb otvoren i nema prepreka da se opet sastanu.

Tu je i grčki velikan. PAOK bi svakako bio vrlo neugodan protivnik za Dinamo koji bi se tako vratio u Grčku nakon što je ranije ove sezone igrao s AEK-om.

Preostala dva moguća protivnika Dinama su belgijski Club Brugge, te izraelski Maccabi iz Tel Aviva.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Potencijalni protivnici GNK Dinamo u osmini finala Konferencijske lige:

Lille, Maccabi Tel Aviv, Viktoria Plzen, Club Brugge, Aston Villa, Fiorentina, PAOK i Fenerbahce.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi