Koliko je Dinamo zaradio od Evrope? Cifra je vrtoglava, u regionu mogu kupiti koga požele!
Foto: Marko Lukunic/Pixsell

Novi poduhvat Zagrepčana

Koliko je Dinamo zaradio od Evrope? Cifra je vrtoglava, u regionu mogu kupiti koga požele!

Admin Čaušević

Dinamo je ponovo ispisao nove stranice svoje historije. Eliminacijom slavnog Betisa Modri su pokazali zašto su klub evropskih razmjera te zvijezda vodilja za sve u regionu. 

Možda sam plasman u osminu finala Konfernecijske lige ne predstavlja toliki podvig pošto se radi o trećem po jačini UEFA-inom takmičenju, međutim ako se uzme u obzir ko je eliminisan onda itekako dobija na značaju.

Zagrepčani su nekako navikli da ruše klubove iz Liga petice na svom Maksimiru. Ranijih godina su to bili Atalanta i Tottenham, a sada je i Betis koji je izbačen sa ukupnih 2:1.

Plasman u osminu finala Konfrencijske lige Dinamu je donio ozbiljnu zaradu, oko 600.000 eura, onoliko koliko bi npr koštala posudba Josipa Brekala iz Fiorentine koji je na kraju završio u Hajduku.

Sada se ukupna zarada u ovoj sezoni popela na više od sedam miliona eura, dovoljno da se praktično kupi bilo koji igrač iz Hrvatske, pa možda čak i regiona.

Oglasi

Modri su plasmanom u grupnu fazu Konferencijske lige dobili 4.4 milioan eura, a tri pobjede i prolazak dalje su im donijeli cifru veću od dva miliona eura.

U slučaju se plasiraju među osam najboljih ekipa Konferencijske lige na Maksimiru će dodatno trljati ruke pošto prolazak u četvrtfinale donosi još milion eura.

Plasman u polufinale vrijedi dva miliona, u finale tri miliona, a eventualno osvajanje Konferencijske lige donosi dodatna dva miliona eura.

Ko će biti naredna evropska prepreka Modri će saznati u petak. Potencijalnih osam rivala je već poznato. To su Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK i Viktoria Plzen.

Radi se o ozbiljnim i renomiranim protivnicima koji ruku na srce nisu uopšte krupniji zalogaj od Betisa pa se u Dinamo definitivno imaju čemu nadati.

Ipak, maksimalni fokus za Modre treba biti prvenstvo. U nedjelju je na rasporedu meč protiv Rijeke kojeg izabranici Sergeja Jakirovića ne smiju izgubiti ako žele i dalje imati šampionske ambicije.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi