Joselu povrijeđen i pauzirat će nekoliko utakmica.

Joselu mora odmoriti

Ancelotti u problemu: Povrijeđen jedan od najstandardnijih igrača, nema zamjenu na toj poziciji

Eldar Ganibegović

Real Madrid se bori na dva fronta, a za Carla Ancelottija sada stižu ne tako lijepe vijesti jer će zbog povrede morati pauzirati jedan od najstandardnijih igrača.

Nakon osvajanja španskog Superkupa i ispadanja u Copa del Reyju od Atletica, fudbaleri Real Madrida bore se još za dva trofeja ove sezone.

Lideri su španske Primere, a i na korak su od plasmana u četvrtfinale Lige prvaka nakon pobjede protiv RB Leipziga 0:1 u prvoj utakmici osmine finala. 

Uoči izazova koji predstoje, Carlo Ancelotti i njegov stručni štab su u problemima. Povrijedio se jedan od najstandardnijih igrača.

Joselu povrijeđen, zamjene nema

Kako prenose španski medji, Joselu je početkom sedmice normalno trenirao. Nakon toga je 33-godišnjaku otekao zglob, zbog čega će morati pauzirati.

Radi se o jedinom klasičnom napadaču u timu Kraljeva. Carlo Ancelotti nema pravu zamjenu na njegovoj poziciji i morat će da improvizuje.

Osim toga, Joselu je jedan od najstandardnijih fudbalera Real Madrida ove sezone. Samo Rodrygo i Vinicius Junior su igrali više od njega.

Na 35 nastupa je Joselu ove sezone postigao 13 pogodaka i podijelio pet asistencija, te se istakao kao jako bitan fudbaler Los Blancosa.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za Kraljeve sada slijede dvije utakmice u ligi. Prvo domaći duel protiv Seville već sutra, a onda 2. marta duel u Valenciji.

Šestog marta igrat će na Bernabeuu revanš osmine finala Lige prvaka protiv Leipziga, a četiri dana kasniej ligaški duel sa Celtom i Joselu će sigurno propustiti te četiri utakmice.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.