Svijetu je potvrđeno ono što su svi čekali: Real će imati dva od tri najdominantnija igrača svijeta
Prvi čovjek španskog prvenstva je potvrdio dolazak Mbappea (Foto: EPA)

Tebas saopštio

Svijetu je potvrđeno ono što su svi čekali: Real će imati dva od tri najdominantnija igrača svijeta

Midhat Šljivak

Prvi čovjek španske La Lige Javier Tebas potvrdio je večeras kako Kylian Mbappe stiže u Real Madrid. On je istakao veliko zadovoljstvo što Francuz dolazi u Španiju.

Ako je neko i sumnjao u to da će Kylian Mbappe naredne sezone igrati za Real Madrid, od večeras nema nikakve potrebe da bude sumnjičav jer je prvi čovjek La Lige Javier Tebas praktički potvrdio da francuski napadač stiže na Santiago Bernabeu.

"Izuzetno mi je drago što je Real Madrid potpisao Mbappea i što će njegovo dovođenje napraviti tako veliki tim. Presretan sam", poručio je prvi čovjek La Lige.

Zatim je malo spustio loptu i smanjio je šanse za dolazak na 99 posto, no već je svima jasno da će čudesni Francuz nositi dres tima iz Madrida.

"99 posto je šansi da će doći. On je jedan od najboljih fudbalera na svijetu i s moje tačke gledišta, Real će imati dva od tri najdominantnija igrača na svijetu - Bellinghama i Mbappea. Oni su najbolji uz Haalanda", poručio je Tebas. 

Oglasi

Tebas je poznat kao veliki navijač Reala. To nikada nije krio i zbog toga su u Barceloni izuzetno bijesni, kao i zbog činjenice da je zbog slučaja Negreira bio spreman izbaciti Katalonce iz lige.

Mbappe dolazi besplatno, ali uz ogroman bonus

Kylian Mbappe će u Real Madrid doći bez ikakve naknade za PSG, ali će Francuz inkasirati nestvarne cifre.

Samo za potpis on bi mogao dobiti 150 miliona eura, plata će mu zbog toga biti nešto manja i mogla bi biti između 30 i 35 miliona eura.

Oglasi

Dobio je Francuz sve što je htio od Kraljeva. Imat će dodatnu zaradu od prodaje dresova i prava na lik, te brojne druge višemilionske bonuse za trofeje i titule.

Sada se čeka samo službena potvrda njegovog dolaska i bit će stavljena tačka na dugogodišnju sagu, a Javier Tebas je dodatno obradovao navijače kraljevskog kluba izjavom.

"Nema potrebe da Real Madrid ikog prodaje. Njihova finansijska situacija je izvanredna", rekao je prvi čovjek španske lige.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Navijači kraljevskog kluba sada sanjaju i druge igrače. Vrlo je vjerovatno da će pojačanja biti još, a podsjetimo još je ranije dogovoren dolazak i mlade brazilske zvijezde Endricka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Madridista
Real je institucija! Slijedi dugogodišnja dominacija. A sirotinja nek laje, šta im drugo ostaje?!
5 1
Kulla_Ado
Usrani Katalonci na aparatima!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi