Manja plata? Nema problema! Mbappeu Real spremio bonus 15 puta veći od onog koji je dao Benzemi!
Kylian Mbappe dobiti će vrtoglav bonus za osvajanje Zlatne lopte, ako to uspije.

Na Mbappeu je da ga zaradi

Manja plata? Nema problema! Mbappeu Real spremio bonus 15 puta veći od onog koji je dao Benzemi!

Eldar Ganibegović

Plata Kyliana Mbappea u Real Madridu biti će manja od one koju ima u PSG-u, ali to ne znači da njegov račun neće biti itekako bogatiji. Osim plate od oko 35 miliona eura, Real Madrid mu je pripremio i (vrtoglave) bonuse.

Saga oko Kyliana Mbappea je konačno gotova. Odlučio je da će napustiti PSG, a naredna destinacija gotovo sigurno biti će Real Madrid, što je najavio i prvi čovjek Primere, Javier Tebas.

Kylian Mbappe će potpisati ugovor sa Real Madridom. Bivši šampioni Evrope će ga besplatno dovesti, ali će platiti ogroman iznos kao "instalacioni trošak" za francusku zvijezdu.

Prema TimesSportu, iznos koji će Kylian Mbappe dobiti bit će najveća "premija za instalaciju" odnosno potpis u historiji, vrijedna skoro 150 miliona eura.

Međutim, to nije sve. To će biti samo prvi od niza bonusa koje Kylian Mbappe može dobiti kao igrač Real Madrida.

Oglasi

Real Madrid pripremio bonus za Kyliana Mbappea ako osvoji Zlatnu loptu

Štampa u Španiji najavljuje da bi Kylian Mbappe trebao dobiti značajan bonus ako osvoji Zlatnu loptu tokom boravka na Santiago Bernabeu stadionu. 

Francuski napadač bi u slučaju osvajanja ove individualne nagrade dobio 15 miliona eura, što mu je samo jedan od motiva da je na kraju i osvoji, što se činilo nemogućim dok je igrao za PSG.

Poređenja radi, njegov sunarodnjak, Karim Benzema, dobio je samo jedan milion eura kada je kao igrač Real Madrida osvojio ovu prestižnu nagradu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Treba, međutim, sačekati da se kompletan posao ozvaniči i da Mbappe bude predstavljen kao novi igrač Real Madrida. Mala je vjerovatnost za neki preokret, ali dakako da postoji dok sve ne bude zvanično. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi