Ovo je madrac od 55.000 eura i služi igračima najglamuroznijeg kluba svijeta, među njima je Hrvat!
Madrac Diamond Majesty slovi za najbolji

Pomaže igračima za brz oporavak

Ovo je madrac od 55.000 eura i služi igračima najglamuroznijeg kluba svijeta, među njima je Hrvat!

Admin Čaušević

U sportu na visokom nivou svaki i najmanji detalj može napraviti razliku, a to vrijedi i na terenu i izvan njega. Ništa se ne smije prepustiti slučaju, pogotovo ako se iz sezone u sezonu borite za najveće dometi. 

Vjerovali ili ne, ali i igrači Real Madrida spavaju na krevetima vrijednim po 55.000 eura sve to kako bi ime osigurali najbolji mogući uslovi.

Radi se o ogromnoj cifri i to zbog specifičnih karakteristika ovih madraca i zaista rijetko koji klub nudi ovakvu vrstu "usluge" svojim igračima.

Proizvodi ih jedna engleska kompanija koja je pionir u upotrebi sistema džepićastih opruga.

"Fudbaler će se brže oporaviti s madracem koji smanjuje pritisak na njegov mišićno-koštani sistem i olakšava metabolički oporavak kroz veću udobnost, temperaturu i vlažnost blizu fizioloških vrijednosti", za Marcu je objasnio jedan španski ljekar.

Oglasi

Model Diamond Majesty, koji košta 55.000 eura, uključuje vunu u podstavi, svilu, bambus i tri reda džepićastih opruga, a najjeftiniji madrac ove marke doseže cijenu od 6.000 eura.

Vrsta odmora koju nude madraci koje koristi Real garantuje da je san igrača doista okrepljujući i priprema za maksimalnu predstavu na terenu.

"Postizanje stanja gravitacije koje smanjuje tačke pritiska osigurava da se nakon napora lakše normalizuju mišići, kosti, ligamenti, tetive te cirkulacijski tokovi se lakše normaliziraju", tvrdi liječnik.

"Poštovanje broja sati spavanja i odmora između jednog i drugog takmičenja ključno je za optimizaciju fizičkog i psihičkog stanja i smanjenje opasnosti od iscrpljenosti i povreda", dodao je on.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Upravo je možda i ovaj skupocjeni krevet tajna zašto Luka Modrić toliko dugo traje u Realu, te zašto su i ostali igrači Kraljeva svježi kao tek procvjetale ruže pred utakmice.

Real slovi za najorganizovaniji klub na svijet, a to definitivno potvrđuju i madraci od 55.000 eura u trening kampu. Nije ni čudo zašto je san većine mladih fudbalera da zaigraju za Los Blancose.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi