Prelijep gol Hrvata

Luka Modrić je u 75. minuti ušao u igru - Šest minuta kasnije Santiago Bernabeu je bio na nogama

Midhat Šljivak

Luka Modrić doveo je Real Madrid u prednost od 1:0 protiv Seville na Santiago Bernabeu. Hrvat je ušao u 75. minuti, a pogodio je šest minuta kasnije.

Real se dugo mučio protiv Seville, a onda je Carlo Ancelotti izveo potez kakav samo on zna napraviti.

Igrala se 75. minuta kada je u igru ušao Luka Modrić. Šest minuta kasnije Santiago Bernabeu je bio na nogama zbog magije čuvenog Hrvata.

Primio je Modrić loptu na 20-ak metara od gola Seville. Uslijedio je nedobranjiv i precizan šut kojim je pogodio protivničku mrežu za prednost od 1:0.

OVDJE pogledajte ovaj zaista fenomenalan pogodak iskusnog veznjaka Real Madrida.

Hrvatskom fudbaleru je ovo drugi pogodak u La Ligi ove sezone. Zabio je u veoma bitnom trenutku i na kraju je donio pobjedu Realu.

Dosta toga se moglo vidjeti u večerašnjem susretu na Santiago Bernabeuu. Real je postigao gol u prvom poluvremenu preko Vazqueza, no VAR je reagovao i pogodak je poništen uz veliko negodovanje navijača, stručnog štaba i igrača kraljevskog kluba.

Siromašno prvo poluvrijeme završeno je bez golova. Ipak, u nastavku je sijevalo sa svih strana i pravo je čudo što je na kraju viđen samo jedan pogodak.

Redale su se šanse, imala je i Sevilla zicer preko Romera, Lunin čudesno brani, Vinicius je pogodio stativu, tukao je dobro i Rodrygo, no lopta u tim trenucima jednostavno nije htjela u gol.

Ipak, na kraju je Carlo Ancelotti pokazao kakav je trenerski mag. U 75. minuti iz igre vadi defanzivca Nacha Fernandeza i uvodi Luku Modrića. Samo šest minuta kasnije uslijedila je magija za tri nova boda kraljevskog kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

La Liga, 26. kolo:

Real Madrid - Sevilla 1:0

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.