Ne, nije bio povrijeđen ni umoran: Enrique iskreno o tome zašto je izveo Mbappea u 65. minuti

Njegova odluka je mnoge iznenadila

Ne, nije bio povrijeđen ni umoran: Enrique iskreno o tome zašto je izveo Mbappea u 65. minuti

E. Škorić

Fudbaleri PSG-a remizirali su danas protiv Rennesa (1:1), a spasili su se golom Goncala Ramosa sa bijele tačke u posljednjim sekundama duela.

PSG nije briljirao, ali je svejedno došao do boda i sad ima 11 bodova prednosti na prvog pratioca u šampionatu.

Mnoge je iznenadio potez Luisa Enriquea, koji je u 65. minuti iz igre izveo Kyliana Mbappea, iako Francuz nije bio povrijeđen, a njegov tim je svim silama pokušavao da izjednači.

Luis Enrique je na konferenciji za novinare objasnio zašto je izveo Mbappea, koji je prije nekoliko dana objavio da će napustiti PSG na ljeto i po svemu sudeći potpisati za Real Madrid.

"Moramo se naviknuti da ne igramo s Kylianom, prije ili kasnije to će se dogoditi. Kad smatram da je potrebno, igrat će ili neće igrati, kao što rade svi treneri sa svojim igračima", rekao je Enrique i na pitanje kakva je budućnost kluba bez Mbappea, odgovorio:

Oglasi

"Želim maksimalnu konkurentnost za sljedeću sezonu. Želim da svi startni igrači ovog PSG-a misle da je to velika prilika. To je ono što tražim ove i sljedeće sezone".

Dao je i kratak komentar na remi sa Rennesom. "Bila je to komplikovana utakmica od početka. Bili smo neprecizniji nego inače, manje nadahnuti. Ali sviđao mi se stav ekipe, posebno pod pritiskom. U drugom poluvremenu općenito smo teško stvarali prilike. Na kraju, mislim da smo zaslužili remi", dodao je.

Mbappe je također izviždan od dijela navijača pri dolasku na stadion, a emocije na tribinama bile su izmiješane, jer su jedni pozdravili jednog od najboljih fudbalera svijeta, a drugi naravno zviždali nezadovoljni što će za nekoliko mjeseci napustiti njihov klub.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Real Madrid je najvjerovatnije novi klub sjajnog napadača koji je došao iz Monaca na posudbu 2017. godine, nakon čega je i potpisan na stalnoj osnovi.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi