Eksplozija ovacija na Bernabeu, tu je čovjek koji će srušiti rekord na čuvenom stadionu
UFC šampion večeras je nagrađen ovacijama od publike u Madridu

Ilia Topuria dobio velike ovacije madridske publike

Eksplozija ovacija na Bernabeu, tu je čovjek koji će srušiti rekord na čuvenom stadionu

Midhat Šljivak

Novi šampion lake kategorije UFC-a Ilia Topuria (27) večeras je na Santiago Bernabeu izveo početni udarac. Real Madrid je na taj način čestitao špansko-gruzijskom borcu na osvojenom pojasu.

Ilia Topuria je nedavno postao UFC šampion perolake kategorije UFC-a. On je 17. februara u Anaheimu srušio dugogodišnjeg šampiona Alexandera Volkanovskog i došao je do pojasa.

U njegovu čast Real Madrid je odlučio da 27-godišnjak večeras izvede početni udarac na meču sa Sevillom. Izašao je s pojasom i dobio je aplauze igrača i navijača.

Odmah nakon što je postao prvak, špansko-gruzijski borac najavio kako bi volio odbranu naslova imati u Madridu i to na Santiago Bernabeu. Ta ideja se dopala i šefu UFC-a Dani Whiteu.

"Santiago Bernabeu? 80.000 kapacitet? Da, sviđa mi se ta ideja. Zvuči dobro", rekao je Dana White.

Oglasi

Topuria bi se rado na Bernabeu borio s Conorom McGregorom. Njega je i prozvao nakon pobjede nad Volkanovskim, no teško je očekivati da će mu baš on biti rival.

Mnogo je izvjesnije da će, ako UFC zaista dođe na Bernabeu, Topuria raditi revanš protiv Volkanovskog. Međutim, za sada je sve samo u fazi ideje.

Nema dileme da bi dolazak UFC-a na Santiago Bernabeu definitivno porušio sve rekorde po posjećenosti jednog eventa. Trenutni rekord drži Marvel stadion u Melbourneu gdje je 2019. godine UFC event gledalo nešto više od 57.000 ljudi.

Ilia Topuria je neporažen u profesionalnoj karijeri. Dobio je svih 15 borbi od čega pet nokautom, osam predajom i dva odlukom sudija.

Interesantno je svakako da je 27-godišnjak porijeklom iz Gruzije, rođen je u Njemačkoj, a od svoje 15. godine stanovnik Španije, čije državljanstvo posjeduje i pod čijom zastavom se bori.

Zbog povezanosti sa Španijom nosi nadimak El Matador. Za sada ga je apsolutno i opravdao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi