'Navikani Hrvat' mu nije ni do koljena - Svi su na nogama zbog čuda od igrača, Luka Modrić žrtva
Nakon čudesne partije Belgijanca počele su usporedbe s Lukom Modrićem (Foto: EPA)

Nevjerovatne scene

'Navikani Hrvat' mu nije ni do koljena - Svi su na nogama zbog čuda od igrača, Luka Modrić žrtva

M. Šljivak

Spektakularan meč odigrao je jučer Belgijanac Kevin de Bruyne. Ušao je u igru u 69. minuti, a zatim je pogodio i asistirao za pobjedu Manchester Cityja protiv Newcastlea (3:2). Nakon ove partije na društvenim mrežama je tema bio niko drugi do Luka Modrić.

Kevin de Bruyne jučer je pokazao da je Manchester City s njim u sastavu potpuno drugačiji tim. Čovjek je ušao na 20 minuta prije kraja meča na St. James Parku protiv Newcastlea i potpuno je okrenuo utakmicu.

Prvo je u 74. minuti fenomenalnim pogotkom izjednačio rezultat na 2:2, a zatim u prvoj minuti nadoknade laserski preciznim dodavanjem pronalazi Bobba koji završava akciju za pobjedu Građana od 3:2.

Nakon fenomenalne partije na društvenim mrežama počele su nevjerovatne scene. Luka Modrić je postao tema zbog Kevina de Bruynea i brojni su komentari kako je Belgijanac zapravo mnogo bolji fudbaler od 'navikanog' Hrvata.

"Luka Modrić nije ni blizu kvalitete Kevina de Bruynea", glasi jedan od komentara na društvenim mrežama, dok drugi dodaje: "Izvinite, ali ne postoji nijedan aspekt fudbalske igre u kojem je Modrić bolji od De Bruynea".

Oglasi

Nastavili su se komentari tokom cijelog jučerašnjeg dana. Dosta ih je bilo iz Španije.

"Svako ko se razumije u sport zna da je De Bruyne kvalitetniji fudbaler od Modrića", komentar je iz Španije, dok je jedan fan na objavu De Bruynea napisao: "Modrić smatra da je ti"...

Samo dio komentara koje je Luka Modrić morao 'progutati'

Nevjerovatne su ovo reakcije prema jednom od najboljih veznjaka ikad. Uključili su ga u 'borbu' s De Bruyneom bez ikakvog razloga i 'načeli' su temu koju istinski ljubitelji fudbala ne vole.

Luka Modrić dobio 'advokate odbrane'

Nakon što su brojni fudbalski fanovi na društvenim mrežama prozvali Luku Modrića, hrvatski fudbaler je očekivano dobio i 'advokate odbrane'.

Dosta je onih koji su stali u odbranu Modrića i onog što je 38-godišnji Hrvat učinio tokom fudbalske karijere.

"Molim vas, nemojte uopšte porediti De Bruynea i Modrića. Morate biti ludi da to napravite. Modrić ovakve stvari više od decenije. Osvojio je velike trofeje i vi tek tako omalovažavate legendu", poruka je jednog fudbalskog fanatika.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo, legendarni Hrvat je s Realom u prethodnih 10 godina osvojio sve što je mogao, a 2018. godine je osvojio nagradu za najboljeg fudbalera svijeta.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Joe17
Hahahhahh, nisu normalni zaista, pa LM10 je fudbalski majstor ili sto vise velemajstor, svaka cast KDB al je LM10 daleko ispred njega.
3 1
Krivaja Zavidovići
Od kad je dvojac Ćavi-Inijesta sišao sa "pozornice" sigurno 2 najbolja veznjaka unazad nekoliko godina su KDB i Modrić. Modrić je možda bolji organizator igre, lucidniji... dok je KDB bolji u samoj završnici, uvijek ima više golova i direktnih asistencija... Poslije njih Toni Kros i onda prazna mjesta...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi