Manchester United je htio Mbappea, ali sve će ostati samo san.

Zahvalio se Unitedu

Ipak mu nije (samo) do para - Kylian Mbappe odbio ponudu od 700 miliona eura!

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe će na ljeto napustiti PSG i otići u Real Madrid. Imao je Francuz još ponuda, te je pokazao da novac nije taj koji je igrao glavnu ulogu.

Konačno je završena saga oko Kyliana Mbappea. Igra posljednje mjesece u PSG-u, te će gotovo sigurno kao slobodan igrač preći u Real Madrid.

Kraljevi mu neće moći dati platu kakvu je imao u Parizu, no tu su drugi bonusi koji će svakako itekako poboljšati stanje na njegovom računu.

Manchester United ga htio, ali...

Jasno kao dan, Real Madrid nije bio jedini klub koji ga je htio u svojim redovima. Bilo je tu još timova koji su bili u igri, ali jednostavno mnogima je nemoguće dovesti ovakvog igrača.

Povezivao se Mbappe i s Barcelonom i Liverpoolom, no u ovom momentu se samo Real Madrid čini kao opcija. Manchester United je također pokušao, ali uzalud.

OK Diario prenosi da je Sir Jim Ratcliffe vidio je potencijal u Kylian Mbappeu i zavukao ruku duboko u džep, no na kraju je Francuz odbio vleiku ponudu koju je dobio.

Milijarder bi 25-godišnjem napadaču ponudio petogodišnji ugovor sa platom od 100 miliona eura, a pri potpisivanju bi dobio 200 miliona eura, što znači 700 miliona eura za pet godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, jasno je da je Kylian Mbappe gledao da izvuče što više i od Real Madrida, no dojam je da su i sportske ambicije bile od presudnog faktora kada se radi o izboru novog kluba.

Mbappe kao da je shvatio da s PSG-om neće osvojiti Ligu prvaka i/li Zlatnu loptu, pa je otišao u klub koji je kao stvoren za te stvari. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.