Španci tvrde - Na adresu Real Madrida stiže ponuda od 200 miliona eura za Viniciusa Juniora
FOTO: EPA

Da li odlazi iz Španije?

Španci tvrde - Na adresu Real Madrida stiže ponuda od 200 miliona eura za Viniciusa Juniora

Esmer Oštraković

Kako stvari stoje samo je pitanje trenutka kada će Kylian Mbappe biti predstavljen kao novi igrač Real Madrida, a to je ono čemu se nadao veliki broj navijača ovog kluba.

Ipak, to bi moglo značiti i odlazak trentno jednog od najboljih igrača Real Madrida, a radi se naravno o sjajnom Viniciusu Junioru čija je budućnost u timu iz Španije pod velikim znakom pitanja.

Iako iz Real Madrida tvrde da će zadržati Viniciusa i da žele da ga u vrhu napada upare sa Mbappeom, španski mediji tvrde da bi se situacija mogla razviti dosta drugačije.

Pod znakom pitanja je i ostanak Rodryga, ali naravno svi više govore o Viniciusu. Ukoliko ode, svi kao "krivca" vide Mbappea.

Nakon što im je postalo jasno da će Mbappe otići upravo iz PSG-a su htjeli da dovedu Viniciusa, ali iz Real Madrida su poručili da ga ne žele pustiti u ovaj klub.

Oglasi

Ipak, sada se pojavio novi klub koji želi Viniciusa Juniora i uprava ovog tima spremna je ponuditi čak 200 miliona eura.

Radi se o Manchester Unitedu čiji novi vlasnici žele da ulože ogroman novac narednog ljeta kako bi što bolje pojačali ekipu. Na vrhu liste za pojačanja nalazi se upravo Brazilac.

Naravno, glavna će biti riječ Viniciusa i to da li on želi da ostane u Real Madridu ili će odlučiti da želi da ide nakon što Mbappe potpiše za tim iz Madrida.

Jim Ratcliffe će mnogo trošiti

Britanski milijarder Jim Ratcliffe preuzeo je 30 procenata Manchester Uniteda i preuzet će brigu o sportskom segmentu kluba.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Njegov dolazak znači i ogromna ulaganja u igrački kadar. Očekuje se da će Ratcliffe izdvojiti nekoliko stotina miliona u pojačanja, a sigurno da bi Vinicius Junior bio ogroman transfer.

Za sada je na klupi siguran Erik ten Hag. Nizozemac je dobio povjerenje, no presudni će mu biti rezultati do kraja ove sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Hadzija123
Smijesan naslov i post pa Vini je trenutno najbolji fudbaler na starom kontinentu!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi