U 65. minuti meča PSG - Rennes Mbappe je shvatio da u Parizu više nema šta da traži

Dvostruko poniženje za Francuza

U 65. minuti meča PSG - Rennes Mbappe je shvatio da u Parizu više nema šta da traži

E. Škorić

Rijetko se dešava da PSG ne pobjeđuje kod kuće, a još rjeđe da pritom postigne tek jedan gol i to u posljednjim sekundama. Parižani nisu imali svoj dan, a naročito Kylian Mbappe, ali je uspio da izvuče bod protiv Rennesa (1:1).

U 33. minuti je Rennes poveo golom Aminea Gouirija, nakon čega su gosti uglavnom vrebali prilike iz kontri, a PSG sve jače napadao, no svi ti napadi nisu urodili plodom sve do sudijske nadoknade.

Kylian Mbappe je imao tri udarca, Ousmane Dembele i više od toga, ali sve je to uglavnom odlazilo pored gola gostujućeg golmana. Ipak, u 95. minuti penal za Parižane nakon što je Goncalo Ramos srušen u petercu gostiju, a siguran s bijele tačke bio je upravo Ramos.

U fokusu je bio Mbappe, koji je nedavno najavio da će na ljeto napustiti Pariz, a to mu navijači ne zaboravljaju. Prije utakmice, dok je dolazio na stadion, napadač je izviždan.

To je svakako poniženje za francuskog superstara, no još veće je doživio u 65. minuti, kada ga je Luis Enrique odlučio izvesti iz igre.

Oglasi

Do sada se nije viđalo da Mbappe napušta teren tako rano, a naročito ne kada njegov tim juri rezultat. Mbappeu nije najbolje 'sjela' odluka španskog trenera, no nije imao izbora, morao je da izađe s terena.

PSG ostaje uvjerljivo lider sa 54 boda i ima čak 11 bodova više od Bresta, tako da neće Sveci previše da pate za današnji rezultat.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Što se Mbappea tiče, dojam je da bi najradije večeras sjeo u avion i krenuo prema Madridu, ali na to će morati sačekati do ljeta.

Istina, nije objavio gdje nastavlja karijeru, ali po svim nagovještajima 25-godišnjak će potpisati za slavni Real i to kao slobodan igrač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi