Najgori rođendan u životu: Ten Hag sinoć kao nikada prije ponizio Antonyja

Ni Brazilcu nije bilo jasno šta radi

Najgori rođendan u životu: Ten Hag sinoć kao nikada prije ponizio Antonyja

Endin Čaušević

Manchester United sinoć je poražen na svom terenu od Fulhama sa 2:1 u okviru 26. kola engleskog Premiershipa. U centru pažnje posebno se našao brazilski reprezentativac Antony kojeg je Erik ten Hag sinoć obrukao kao nikad prije.

Crveni đavoli su po ko zna koji put razočarali svoje navijače jer ih je sinoć na Old Traffordu pobijedio Fulham sa 2:1 iako je Manchester United bio izraziti favorit u ovom okršaju.

Ekipa Erika ten Haga našla se na velikoj meti kritika nakon još jednog neočekivanog poraza, a navijači ovaj put nisu štedili ni nizozemskog stručnjaka.

Ten Hag je i sinoć imao nekoliko čudnih poteza kada su taktika i izmjene u pitanju, a posebno je utakmicu obilježio detalj iz 99. minute kada je Nizozemac kao nikada ranije obrukao Antonyja.

Brazilac je izgubio status prvotimca iako ga je Ten Hag forsirao mjesecima, ali Antony jednostavno nije odgovorio zadatku na pravi način. Sinoć je ostao na klupi i činilo se da uopšte neće ulaziti na teren, a potom je Ten Hag napravio neočekivanu stvar.

Oglasi

On je u zadnjoj minuti sinoćnje utakmice odlučio da na teren pošalje Antonyja nakon što je United primio pogodak za 2:1.

Međutim, Brazilac se nije stigao ni zagrijati jer je na terenu proveo ukupno svega 30-tak sekundi što mu je jako teško palo.

Na njegovom izrazu lica vidjelo se da mu se nije ni ulazilo na teren tako kasno, a da stvar bude bolja jučer mu je bio rođendan kojeg mu je svojim potezom Ten Hag u potpunosti upropastio.

Ovaj 24-godišnjak u United je stigao na ljeto 2022. godine iz Ajaxa za skoro 100 miliona eura, ali ispostavilo se da je to bio veliki promašaj jer Antony nikako da opravda uloženi novac.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U dosadašnjem dijelu sezone na 26 mečeva u svim takmičenjima zabio je tek jedan pogodak i to u FA Kupu, te ima i jednu asistenciju u istom takmičenju.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Tutumaca
Ubio se za parpa lige
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi