Dobro je znao šta govori

Navijači Reala 2012. godine ponizili Modrića, a izjavu Mourinha i danas pamti: "Sve što tražim..."

Endin Čaušević

Luka Modrić oduševio je fudbalski svijet majstorijom u meču protiv Seville kojom je donio pobjedu Real Madridu (1:0). Navijači Reala smatraju da Modrić zaslužuje bolji status u ekipi i novi ugovor, no Španci su se prisjetili 2012. godine kada je Hrvat tek došao u kraljevski klub i tada uopšte nisu imali o njemu lijepo mišljenje.

Real Madrid je u nedjleju igrao na svom terenu derbi 26. kola La Lige protiv Seville i činilo se da golova neće biti, ali potom je Carlo Ancelotti na teren poslao Luku Modrića što je bio odlučujući potez.

Modrić je u igru ušao u 75. minuti i samo šest minuta kasnije zabio je fantastičan pogodak za 1:0 koji je donio pobjedu Kraljevima u okršaju protiv Seville.

Naravno, navijači Reala oduševljeno su komentarisali pogodak hrvatskog veznjaka i mnogi od njih poručili su da Modrić jednostavno zaslužuje dosta bolji status od onog kojeg ima ove sezone kod Ancelottija.

Oni smatraju da Modrić ne zaslužuje da "grije klupu" i da je pokazao da i dalje može igrati na visokom nivou, te da bi Florentino Perez trebao dati hrvatskom veznjaku novi ugovor jer je to i ovom majstorijom pokazao da zaslužuje.

Navijači Reala su stali na Modrićevu stranu u cijeloj situaciji koja se dešava ove sezone, ali španski mediji podsjećaju da oni nisu imali baš uvijek tako lijepo mišljenje o čarobnjaku iz Zadra.

Naime, prisjetili su se ljeta 2012. godine kada je Modrić za 30 miliona eura stigao iz Tottenhama u Real Madrid, te su navijači ovog kluba smatrali da je to totalni promašaj i da je to najgori transfer Kraljeva u 2012. godini.

Navijači Reala u anketi su izabrali Modrića za najgore pojačanje 2012. godine u cijeloj Španiji, ali Hrvat ih je demantovao kao malo ko i pokazao da je njegov transfer bio jedan od najboljih poslova koji je Real uradio u prethodnih 20-tak godina.

Tada je i Jose Mourinho stao u Modrićevu odbranu jer je znao kakvog igrača je Real Madrid dobio i ispostavilo se da je Portugalac dobro znao šta govori.

"Sve što tražim od navijača Real Madrida jeste da daju vremena i budu strpljivi s Lukom Modrićem. On je tako dobar igrač da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njegov način igre", rekao je Mourinho, a ostalo je zaista historija.

Modrić je u prethodnih skoro 12 godina s Realom osvojio sve što je mogao i njegovo ime će zlatnim slovima ostati upisano u historiji ovog kluba bez obzira da li će ostati ili otići na kraju ove sezone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Za 38-godišnjeg veznjaka ovo je bio tek drugi gol u sezoni jer se nije previše naigrao, odnosno većinu utakmica počeo je s klupe za rezervne igrače.

Modrić je od dolaska u kraljevski klub odigrao ukupno 517 utakmica, dao je 39 golova i upisao 83 asistencije. S Realom je od dolaska iz Tottenhama uspio da osvoji čak 23 trofeja što je zaista impresivno.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.