Legenda otvoreno protiv Tonija Kroosa: "Pa njih trojica zajedno imaju 100 godina..."

Legenda otvoreno protiv Tonija Kroosa: "Pa njih trojica zajedno imaju 100 godina..."

E. Škorić

Fudbaler Real Madrida, Toni Kroos, nedavno je objavio da se vraća u reprezentaciju Njemačke, kako bi joj pomogao na Euru 2024. godine. Njegov povratak obradovao je gotovo sve, izuzev legende njemačkog fudbala, koja je bila bez milosti prema 34-godišnjem veznjaku.

Dietmar Hamann, osvajač Lige prvaka s Liverpoolom 2005., oštro je kritikovao povratak madridskog veznjaka u njemačku reprezentaciju.

“Ne treba spominjati da je Toni Kroos izvanredan igrač. On je igrač koji je osvojio najviše titula, možda je najbolji kojeg smo ikada imali," bile su riječi Hamanna u talk showu Sky Germany, dodajući da njegov učinak ovisi o igračima koji ga okružuju na terenu:

"Kroos je možda najbolji igrač u dominantnoj ekipi. Uz sebe ima Camavingu, Valverdea i ponekad Tchouamenija. Oni su najbolji veznjaci na svijetu. Ali mi nismo sposobni čak ni dominirati nad Turskom i Austrijom", rekao je Hamann, koji smatra da reprezentaciji trebaju mladi igrači, naročito u veznom redu.

"Groß, Gündogan i Kroos zajedno imaju 100 godina. Svi su u fudbalskim standardima debelo preko tridesete. Šta mislite, šta će drugi narodi učiniti s nama? Preći će preko nas. Ovo je postao sport za mlade. Uvijek se s vremena na vrijeme nađe neki stariji igrač. Ali ne možete ići ozbiljno na Evropsko prvenstvo ili Svjetsko prvenstvo i igrati s trojicom tridesetogodišnjaka u sredini terena", dodao je bivši igrač Liverpoola.

Oglasi

Kroosov povratak u reprezentaciju može, a i ne mora da utječe na njegove planove u Real Madridu, iako neki smatraju da je svjestan da je ovo posljednja sezona u timu Kraljeva, zbog čega je i prihvatio poziv Juliana Nagelsmanna.

Julian Nagelsmann će tako Tonija Kroosa imati na raspolaganju u martu za dvije prijateljske utakmice. Prvo će se Njemačka sastati 23. marta s Francuskom, a tri dana kasnije s Nizozemskom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Na Evropskom prvenstvu Njemačke je u grupi A sa Škotskom s kojom će i otvoriti prvenstvo, a tu su još Mađarska i Švicarska.

Do sada je Toni Kroos 106 puta nastupio zareprezentaciju Njemačke. Postigao je 17 golova i dodao 19 asistencija. Najveći uspjeh svakako je osvajanje titule prvaka svijeta u Brazilu 2014. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi