Niko na svijetu ne bi učinio ono što je Ancelotti: Oči u oči s Ardom i riječi koje dokazuju veličinu
Legendarni Italijan ima svoje metode rada i one su vrhunske (Foto: EPA)

Nevjerovatni Italijan

Niko na svijetu ne bi učinio ono što je Ancelotti: Oči u oči s Ardom i riječi koje dokazuju veličinu

Midhat Šljivak

Real Madrid ove sezone igra zaista fenomenalan fudbal, a sve to gotovo savršeno vodi iskusni italijanski stručnjak Carlo Ancelotti. 64-godišnjak ima izuzetan odnos s igračima, zna kako se postaviti prema njima, a pravi primjer je 18-godišnji Turčin Arda Guler kojem se čuveni stručnjak lično izvinio nakon utakmice protiv Seville.

Mladi Arda Guler došao je u Real Madrid kao velika nada. Od njega se u Turskoj očekuju velike stvari, ali na početak njegove karijere u kraljevskom klubu utjecale su brojne povrede koje je imao u proteklim mjesecima.

Za Real je Arda debitovao početkom godine. Vidljiv je kvalitet u njegovoj igri, no za sada mu Carlo Ancelotti ne daje previše šanse, te je turski fudbaler odigrao svega 92 minute.

Ancelotti savršeno razumije frustraciju ovog 18-godišnjaka koja je postala još veća nakon meča sa Sevillom kada je u posljednji čas legendarni Italijan povukao izmjenu u kojoj je Arda trebao ući u igru.

Desilo se to nakon pogotka Luke Modrića. Arda se zagrijao, bio je spreman za ulazak, ali je gol sve promijenio i Ancelotti ga je povukao na klupu.

Oglasi

"Arda Guler? Imao sam plan s njim, ali sam se predomislio nakon gola Luke Modrića. Arda to razumije vrlo dobro, ako ipak ne razumije, onda ništa", poručio je Carlo Ancelotti.

Ipak, čuveni Italijan ne bi bio tolike godine na vrhu da ne zna kako postupiti sa igračima. Iako nije imao nikakve potrebe da to radi, Ancelotti se lično izvinio mladom turskom fudbaleru.

"Carlo Ancelotti se izvinio Ardi Guleru zbog onog što se desilo. Imao je namjeru da ga uvede, ali sve se promijenilo. Zbog toga mu se izvinio nakon utakmice", navode španski mediji.

Ancelotti je na ovaj način želio umiriti 18-godišnjaka. Mlad fudbaler često zna izgoriti u ovakvim situacijama i legendarni Italijan je napravio potez kojeg većina trenera ne bi nikad u životu.

Oglasi

Arda će morati da čeka svoju šansu kao i svi drugi. Izuzetan je talenat i njegovo vrijeme će doći. To je Ancelotti nekoliko puta i rekao:

"Razumijem da je pod velikim pritiskom jer kompletna Turska očekuje da igra. Ipak, njemu je samo 18 godina i njegovo vrijeme tek dolazi", rekao je trener Real Madrida i dodaje:

"Vjerujte mi, budite strpljivi s Ardom Gulerom. Može igrati na jako dobrom nivou. Sada se mora boriti za mjesto s drugim igračima, ali samo budite strpljivi i on će pokazati sav svoj kvalitet. U to smo svi uvjereni."

Potražite više informacija na temu La Liga:

U proteklim danima španski mediji najavljivali su kako postoji opcija da Arda narednu sezonu provede na posudbi, no za sada je ta opcija isključena i on bi trebao biti u rosteru Kraljeva.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi