Perez je Modriću postavio dva uslova za novi ugovor, a on večeras snimljen u Zagrebu

Gdje će Hrvat nastaviti karijeru?

Perez je Modriću postavio dva uslova za novi ugovor, a on večeras snimljen u Zagrebu

E. Škorić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić postigao je gol za pobjedu Real Madrida nad Sevillom (1:0) u nedjelju navečer, a dana kasnije ulovljen je "kod kuće".

Naime, uočeno je da se Modrić nalazio kao suvozač u HNS-ovom autu marke Hyundai na Zelenom valu, pored Klaićeve ulice, u Zagrebu.

Igor Šoban ga je snimio i objavio na Instagramu uz opis: "Kak se ovo piše... 'Ono kad ujutro pogledam na portalima pobjednički gol Luke Modrića protiv Seville i divim se energiji koju ima a sad je u autu iza tebe na zelenom valu'".

Modrić je u Zagreb došao zbog službenog fotografisanja, iako je vijest da je stigao uveliko rasplamsala maštu navijača Dinama, koji se nadaju povratku iskusnog veznjaka na Maksimir.

Oglasi

Nije isključeno da Modrić na ljeto dođe u Zagreb, jer sve je izglednije da napušta Madrid, a pojavile su se glasine da bi mogao ponovo obući dres svog bivšeg kluba, iako će se za njega otimati bogati klubovi iz Saudijske Arabije, ali i Inter Miami za koji igra Lionel Messi.

Prije nekoliko dana predsjednik kluba Mirko Barišić je pozvao Luku nazad u Dinamo. Poručio mu je kako su mu vrata kluba zauvijek otvorena.

To je kod navijača Modrih itekako povećalo euforiju. U subotu je u derbiju protiv Rijeke je jedan od njih direktno s Maksimira poslao pozivnicu najvećem hrvatskom fudbaleru svih vremena.

Lukina 'desetka' iz starih dana podignuta je na jednoj od tribina. To je dovoljan znak da Modrića navijači jedva čekaju da se vrati u klub i sada je sve u rukama sjajnog veznjaka.

On je Dinamo napustio 2008. godine, kada je prešao u Tottenham, a tada je obećao da će se jednog dana vratiti u Zagreb. Splićani bi rekli - vrime je...

Šta mu Real sada nudi?

Iako se pričalo da Modrić želi napustiti Real Madrid, čini se da u klubu nisu baš sigurni da će se to i dogoditi. Vjeruje se da im se kroz glavu i dalje motaju ideje o nastavku.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Naravno, Real razmatra ponudu za obnovu ugovora, ali uz dva uslova. Prvi, da će mu se znatno smanjiti plata. Prešao bi s neto zarade od 10 miliona eura na polovicu, otprilike 5 ili 6 miliona eura.

Nadalje, igrač će morati da prihvati da će njegova uloga u ekipi biti sporadična, kao što se dogodilo protiv Seville, dakle da ulazi s klupe i da manje igra. To su dva aspekta koja ne uvjeravaju Modrića i u tome leži 'razlika' između kluba i igrača, ali Real je spreman zamoliti ga da ostane, mada je teško reći šta će na kraju Luka odabrati.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi