Erik ten Hag bi uskoro mogao postati bviši na klupi manchester Uniteda.

Nizozemac u nezavidnom položaju

Kap je prelila čašu: Ten Hag broji svoje posljednje dane na klupi Uniteda?

Eldar Ganibegović

Iako je Erik ten Hag stigao na velika vrata u Manchester United nakon dobrih rezultata na klupi Ajaxa, sada je na izlaznim vratima. Barem ako je vjerovati medijima na Otoku.

U meču 26. kola engleske Premier lige Manchester United je upisao novi domaći poraz. Bolji je bio Fulham rezultatom 1:2.

Kako prenose mediji u Velikoj Britaniji, budućnost Erika ten Haga nakon ovog poraza ponovo je pod znakom pitanja i ne treba čuditi ako uskoro postane bivši.

Novi vlasnik, 71-godišnji milijarder Sir Jim Ratcliffe, već je najavio velike promjene, a čini se da bi jedna od njih mogla da se tiče i Ten Haga.

Roberto de Zerbi kandidat za Manchester United.

Milijarder navodno ima i listu želja kada su potencijalni treneri u pitanju. Prvi na listi je Roberto de Zerbi, Italijan koji trenutno vodi Brighton.

Osoba bliska Ratcliffeu rekla je da biznismen nije potpuno uvjeren da želi otpustiti Ten Hag usred sezone, ali i da je to jedna od opcija.

Pod vodstvom Ten Haga United je već izgubio 14 utakmica u Premier ligi ove sezone. Tim je šesti na tabeli s 44 boda što nikako ne može da zadovolji navijače.

Potražite više informacija na temu Premier league:

De Zerbija žele i Liverpool, Barcelona...

Prema riječima novinara Nicola Schire, Chelsea je počeo pažljivo pratiti situaciju oko de Zerbija. Za De Zerbija nisu zainteresovani samo Plavci.

Naime, kao svog novog trenera rado bi ga vidjeli i u Španiji i Italiji, ali i u drugom engleskom velikanu. Radi se o Barceloni, Napoliju i Liverpoolu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.