Legenda kluba tvrdi da bi Arteta već sutra ostavio Arsenal ako dođe "poziv koji željno očekuje"

Da li bi Španac izdao Topnike?

Legenda kluba tvrdi da bi Arteta već sutra ostavio Arsenal ako dođe "poziv koji željno očekuje"

E. Škorić

Mikel Arteta sjajno vodi Arsenal od 2019. godine, ali bivši španski fudbaler očito ne bi imao problema s tim da ga zamijeni drugim engleskim klubom.

Trener Manchester Uniteda Erik ten Hag pod sve većim je pritiskom na Old Traffordu nakon 2:1 poraza kod kuće od Fulhama u subotu. Na momente bi United proigrao i uhvatio dobar ritam, a onda bi uslijedilo novo razočarenje.

Uglavnom, Ten Hagov posao u Manchesteru je pod velikim znakom pitanja, dok Arsenal pod vodstvom Mikela Artete konstantno vodi bitku za naslov sa Manchester Cityjem i Liverpoolom.

Međutim, unatoč tome što je Arteta osvojio dva FA kupa i upisao 150 nastupa za Topnike kao igrač, bivši fudbaler Uniteda Rio Ferdinand i dalje misli da bi rado prihvatio poziv sa Old Trafforda.

"Sto posto sam siguran, Arteta bi odmah napustio Arsenal i prešao u Manchester United", rekao je Ferdinand.

Oglasi

"Dođe li potziv koji očekuje, reći će fudablerima: 'Slušajte momci, bilo je emotivno, ali moram krenuti dalje, moram da idem'"; uvjerava nekadašnji reprezentativac Engleske.

Arsenal trenutno zaostaje samo dva boda za vodećim Liverpoolom i izgledao je izvanredno tokom februara. Klub iz sjevernog Londona pobijedio je u svakoj utakmici Premier lige koju je igrao ovog mjeseca, postigavši ​​18 golova i primivši samo dva u tom periodu.

Arteta radi odličan posao i preporodio je Arsenal od svog dolaska, ali nikako da osvoji titulu. On ima ugovor do kraja sljedeće sezone, ali nije isključeno da na ljeto dobije adekvatne ponude, možda čak i sa Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Za razliku od Artete, Ten Hag je pod velikim pritiskom u Manchesteru. Njegov tim igra sutra u gostima ko Nottingham Foresta u petom kolu FA kupa, a potom za vikend ide na jako teško gostovanje kod gradskog rivala Cityja na Etihadu.

Ako ta dva meča United doživi poraze, pitanje je hoće li Nizozemac ostati na klupi, iako se konstantno govori o tome da ima punu podršku uprave kluba unatoč svemu i da u njemu vide novog Sir Alexa Fergusona.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Nije on karakter za manče..moraš imat kockastu glavu i mozak ko u goluba da te nesto veže za GGMuuuuu hehehe .dokaz su ti evra neville Ferdinand rooney maguire i najveći dokaz je glavonja ferguson sa žvakama huba bubaaa hahaha
0 0
DOKTOR_GAZ_
LOGICNO, i ART56A sanja da vodi NEKOG VELIKANA..ali neka se nauci poslu u nekom MANJEM KLUBU koji NIJE VELIKAN(R567AL), pa onda u NEKI OD VELIKANA..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi