Novi suvlasnik uvodi promjene: Čak 11 igrača može ići iz Manchester Uniteda!
Na pomolu je rekonstrukcija ekipe Manchester Uniteda.

"Revolucija" na Teatru snova

Novi suvlasnik uvodi promjene: Čak 11 igrača može ići iz Manchester Uniteda!

Eldar Ganibegović

Manchester United bi na ljeto mogao doživjeti velike promjene kada govorimo o igračkom kadru. Čak 11 imena bi moglo postati bivše na Old Traffordu.

Milijarder Sir Jim Ratcliffe postao je suvlasnik Manchester Uniteda. Preuzeo je oko 25% dionica kluba.

Radi se o 71-godišnjaku koji je drugi najbogatiji čovjek u Velikoj Britaniji i on će probati iskoristiti tvoj kapital kako bi United vratio na staze stare slave.

S tim u kontekstu, čini se da se sprema revolucija u igračkom kadru. Čak 11 igrača bi moglo napustiti Manchester United.

Manchester United napuštaju Martial, Maguire, Varane, Casemiro...

Anthony Martial bi trebao ostaviti Old Trafford besplatno, ali Ratcliffe želi unovčiti brojne igrače. To su: Harry Maguire, Raphael Varane, Casemiro, Aaron Wan-Bissaka, Scott McTominay, Victor Lindelof i Christian Eriksen.

Što se tiče četiri igrača koje Manchester United trenutno ima na posudbi u drugim timovima, njihova budućnost na Old Traffordu je neizvjesna. Ratcliffe bi želio da se trajno odrekne trojice od sljedećih igrača: Brandona Williamsa, Donnyja Van de Beeka, Facunda Pellestrija i Jadona Sancha.

Oglasi

"Manchester City i Liverpool su neprijatelji. Ne želim ništa drugo nego da ih pobijedim", rekao je biznismen nakon što je zvanično postao suvlasnik Manchester Uniteda.

Međutim, britanski milijarder kaže da fanovi moraju biti svjesni da rezultati neće doći u prvoj godini.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Navijači bi izgubili strpljenje da imamo desetogodišnji plan. Ali definitivno će nam trebati tri godine da stignemo tamo gdje želimo.

Misliti da ćemo moći da igramo fudbal kao što je City igrao protiv Real Madrida prošle sezone, to nije moguće", rekao je Sir Jim Ratcliffe.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Mel_Glupson
Čuj to ..kako će kockaste glave reagovat na to..da li će biti protesta ispred vječne vatre ..skupite se svi u sarajvu ispred vječne vatre i protestujte protiv lopova ovog..da dovučem stand sa kacketima da ubijem pare
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti