Ipak mu nije (samo) do para - Kylian Mbappe odbio ponudu od 700 miliona eura!
Manchester United je htio Mbappea, ali sve će ostati samo san.

Zahvalio se Unitedu

Ipak mu nije (samo) do para - Kylian Mbappe odbio ponudu od 700 miliona eura!

Eldar Ganibegović

Kylian Mbappe će na ljeto napustiti PSG i otići u Real Madrid. Imao je Francuz još ponuda, te je pokazao da novac nije taj koji je igrao glavnu ulogu.

Konačno je završena saga oko Kyliana Mbappea. Igra posljednje mjesece u PSG-u, te će gotovo sigurno kao slobodan igrač preći u Real Madrid.

Kraljevi mu neće moći dati platu kakvu je imao u Parizu, no tu su drugi bonusi koji će svakako itekako poboljšati stanje na njegovom računu.

Manchester United ga htio, ali...

Jasno kao dan, Real Madrid nije bio jedini klub koji ga je htio u svojim redovima. Bilo je tu još timova koji su bili u igri, ali jednostavno mnogima je nemoguće dovesti ovakvog igrača.

Povezivao se Mbappe i s Barcelonom i Liverpoolom, no u ovom momentu se samo Real Madrid čini kao opcija. Manchester United je također pokušao, ali uzalud.

Oglasi

OK Diario prenosi da je Sir Jim Ratcliffe vidio je potencijal u Kylian Mbappeu i zavukao ruku duboko u džep, no na kraju je Francuz odbio vleiku ponudu koju je dobio.

Milijarder bi 25-godišnjem napadaču ponudio petogodišnji ugovor sa platom od 100 miliona eura, a pri potpisivanju bi dobio 200 miliona eura, što znači 700 miliona eura za pet godina. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naravno, jasno je da je Kylian Mbappe gledao da izvuče što više i od Real Madrida, no dojam je da su i sportske ambicije bile od presudnog faktora kada se radi o izboru novog kluba.

Mbappe kao da je shvatio da s PSG-om neće osvojiti Ligu prvaka i/li Zlatnu loptu, pa je otišao u klub koji je kao stvoren za te stvari. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti