Ten Hag ga ponizio u subotu, a već danas zbog Manchester Uniteda doživio potpuni krah

Čini se da je to očekivana odluka

Ten Hag ga ponizio u subotu, a već danas zbog Manchester Uniteda doživio potpuni krah

Endin Čaušević

Brazilski reprezentativac Antony prije skoro dvije godine stigao je u Manchester United kao veliko pojačanje za čak 100 miliona eura, ali očekivanja još uvijek nije ispunio i kako stvari stoje na Old Traffordu su izgubili strpljenje s njim.

Na ljeto 2022. godine Manchester United izdvojio je čak 100 miliona eura za 24-godišnjeg Brazilca koji je imao dvije odlične sezone u Ajaxu, te se očekivalo da istim tempom nastavi i u dresu engleskog kluba.

Međutim, dolaskom na Old Trafford njegova forma krenula je nizbrdo i pored toga što mu je Erik ten Hag konstantno davao šansu za igru on se jednostavno nije proslavio.

Čini se da je Antony izgubio i Ten Hagovo povjerenje jer je donedavno bio standardan u ekipi Manchester Uniteda, ali u posljednjih nekoliko mečeva i to se promijenilo.

Antony je u porazu od Fulhama na terenu proveo tek 30-tak sekundi i nikome uopšte nije bilo jasno što ga je Ten Hag uvodio u igru, a čak je i Brazilac čudno gledao kada mu je rečeno da se spremi za ulazak na teren.

Oglasi

No, engleski mediji smatraju da je to bio jasan znak Antonyju da je izgubio i Ten Hagovo povjerenje i da u Unitedu više nemaju strpljenja da ga čekaju da konačno "proradi" i pokaže zašto je plaćen čak 100 miliona eura.

Ugledni Telegraph piše da su čelnici Manchester Uniteda već precrtali ovog igrača kada je u pitanju iduća sezona i da će Antony biti među prvim igračima ovog tima koji će na ljeto da napuste Teatar snova.

Antony će se na kraju sezone naći na transfer listi i United će razmatrati ponude za njega, ali su već sada svjesni da će biti na ogromnom gubitku.

S obzirom da su ga platili 100 miliona eura u klubu će biti zadovoljni ukoliko uspiju da dobiju za njega barem pola od te cifre što će također biti teško osim ako ne stigne neka ponuda iz Saudijske Arabije.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Antony s Unitedom ima ugovor do ljeta 2027. godine s opcijom na produženje saradnje na još godinu dana, ali već sada je čini se jasno da on to baš i neće dočekati da se desi.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi