Erik ten Hag siguran je u svoj projekat na Old Traffordu.

Trener Manchester Uniteda

Kruže glasine o otkazu, a Ten Hag poručuje: "Nije me briga"

Eldar Ganibegović

Nakon niza loših rezultata ponovo kruže glasine o tome kako bi Ten Hag mogao postati bivši u Manchester Unitedu. Međutim, Nizozemac se ne brine i vjeruje u svoj projekat.

Prva sezona Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda bila je dobra. Osvojen je EFL Cup i izborena je Liga prvaka.

Međutim, ove sezone je klub daleko od top četiri u Premier ligi, a evropsku avanturu završio je već u decembru i nije se uspio plasirati ni u play-off Evropske lige, odnosno šesnaestinu finala.

U meču 26. kola engleske Premier lige Manchester United je upisao novi domaći poraz. Bolji je bio Fulham rezultatom 1:2 i bio je to sjajan povod da krenu nove glasine o tome kako bi Ten Hag mogao napustiti klub.

Novi vlasnik, 71-godišnji milijarder Sir Jim Ratcliffe, već je najavio velike promjene kada je igrački kadar u pitanju, no da li će s njima ići i Ten Hag?

Ten Hag: Imam ugovor tri sezone u Manchester Unitedu

Nakon svega se javno oglasio i sam Ten Hag. Čini se da se on ne brine previše oko toga da li će ostati na poslu. 

"Znam šta radim. Imao sam mnogo razgovora sa Sir Jimom Ratcliffeom i stalno vodimo razgovore o budućnosti. Svi ovi razgovori su o zajedničkoj budućnosti", rekao je nizozemski stručnjak, te dodao:

"Imam ugovor s Manchester Unitedom na tri sezone, tako da me nije briga za glasine. Ja sam u ovom procesu i usredotočen sam na njega. Čvrsto sam uvjeren i osjećam, nakon višestrukih razgovora, da INEOS vjeruje u mene."

Naredni izazov ekipu Manchester Uniteda čeka već večeras. U osmini finala FA Cupa gostovat će kod Nottingham Foresta od 20:45 sati.

Potražite više informacija na temu Premier league:

A onda 3. marta tek ide pravi ispit. Premier liga im donosi gradski derbi i gostovanje kod Manchester Cityja na Etihadu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.