Navijači traže otkaz za fudablera kojeg Ten Hag obožava: "Nezaustavljiv je, jedan od najbržih..."

Navijači su bijesni

Navijači traže otkaz za fudablera kojeg Ten Hag obožava: "Nezaustavljiv je, jedan od najbržih..."

Edmir Škorić

Nizozemski stručnjak na klupi Manchester Uniteda, Erik ten Hag (54), smatra da fudbaler kojeg je doveo ima izuzetne kvalitete i da je jedan od najbržih fudbalera današnjice, no tim riječima je samo dodatno pojačao bijes navijača.

Brazilac je plaćen 86 miliona funti, ali u 20 nastupa u Premier ligi ove sezone niti je postigao gol niti je asistirao. Ten Hag je Antonyja (24) doveo iz bivšeg kluba Ajaxa u ljeto 2022. godine, no on nikako da pokaže svoje fudbalske kvalitete.

Smatra se trenutno jednim od najgorih krilnih igrača Premier lige, barem sudeći prema statistikama, a unatoč svemu, Ten Hag ga je opasibao komplimentima, mada i sam sve manje računa na njega proteklih sedmica, pošto je odigrao samo tri minute na posljednje četiri premierligaške utakmice Crvenih đavola.

Upitan o njegovom neuspješnom potpisivanju s velikim novcem, Ten Hag je rekao: "Antony: Dugo sam ga podržavao. Poznajem njegove sposobnosti, sposoban je za mnogo velike stvari. Kad igra kakvog ga pamtim, nezaustavljiv je, nijedan defanzivac ne može da ga zaustavi. On je jedan od najbržih igrača u prvih 10 metara".

"Siguran sam da će Antony pronaći pravu formu. On je jako karakterna osoba, a ja ga podržavam i očekujem da pokaže koliko je zapravo dobar. Sada mora čekati svoju priliku i kada je dobije, iskoristiti je", dodao je Ten Hag.

Oglasi

Te izjave menadžera Uniteda nisu se dopale navijačima, koji su ostavili neke ružne komentare na račun reprezentativca Brazila.

"Otjerajte ga. Odmah", napisao je jedan od Unitedovih navijača, a drugi je zaključio da "Ten Hag definitivno vidi stvari drugačije od nas ostalih", dok je treći uvjeravao da "imam 50 godina, ali mogao bih komotno čuvati Antonyja na terenu".

"Bolje je da što prije ode, taj igrač je za niže lige", bio je jedan u nizu uvredljivih komentara. Koliko je Antony unazadio svoju karijeru, dovoljno govori i podatak da je Ten Hag 19-godišnjem članu Unitedove Akademije Omariju Forsonu dao priliku da starta u Premier ligi prošlog vikenda ispred Antonyja. Bio je to duel s Fulhamom, a u istom je United kao domaćin poražen s 2:1.

Crveni vragovi vraćaju se u akciju sutra navečer u FA kupu, putujući na jug kako bi se suočili s Nottingham Forestom na City Groundu. Zatim će otići na kratki put na Etihad gdje će u nedjelju igrati protiv Manchester Cityja.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nakon 26 kola u Premier ligi United zauzima tek šseto mjesto s 44 boda, dok petoplasirani Tottenham ima tri više, a timovi koji su na pozicijama koje vode u Ligu prvaka udaljeni su trenutno šest bodova, odnosno Aston Villa koja je četvrta.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Valja opravdati pare. Kako je frajer gurnuo pare bivsem klubu svaka mu cast. Kad vidim ovog laznog fudbalera Anthonia i Megvajera ne cudim se sto je MU tu gdje jeste. A ima ih jos barem 5-6.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi