Utakmica koja će se pamtiti: Haaland pet golova, De Bruyne četiri asistencije i rapsodija Cityja!
Haaland i De Bruyne nevjerovatnim partijama odveli City u četvrtinu finala FA Cupa.

Luton se nije dobro proveo

Utakmica koja će se pamtiti: Haaland pet golova, De Bruyne četiri asistencije i rapsodija Cityja!

E. Ganibegović

Manchester City je slavio 2:6 protiv Lutona i plasirao se u četvrtfinale FA Cupa, a dominirali su Haaland s pet golova i De Bruyne s četiri asistencije. Definitivno utakmica o kojoj će se dugo pričati u Engleskoj i šire. 

Već u prvom poluvremenu su Haaland i De Bruyne postigli po hat-trick golova odnosno asistencija. U razmaku od 3. do 40. minute donijeli su Građanima vodstvo od 0:3.

U 39. minuti oba tima napravila su po izmjenu zbog povrede. Kod Lutona je Johnson zamijenio Bella, dok je Doku ušao umjesto Grealisha kod gostiju.

Luton je uspio da postigne gol nade u 45. minuti. Clark je pogodio na asistenciju Barkleyja.

Kombinacija istih igrača daje nadu Lutonu. Ponovo je Barkley asistirao, a Clark pogodio za 2:3 na otvaranju drugog poluvremena.

Oglasi

Međutim, već u 55. minuti De Bruyne opet asistira za Haalanda koji pogađa za 2:4, a onda i za 2:5 tri minute kasnije na asistenciju Silve.

Konačan rezultat od 2:6 postavio je hrvatski veznjak Mateo Kovačić pogotkom u 72. minuti utakmice.

Što se Haalanda tiče večeras je postigao svoj prve golove ove sezone u FA Cupu i drugi je strijelac. Izjednačio se s Joaoom Pedrom iz Brightona, dok gol više ima Szmodics iz Blackburna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Blackburn i Newcastle igraju 1:1 i najvjerovatnije ćemo na toj utakmici gledati produžetke, koje već gledamo na meču Bournemoutha i Leicestera gdje Lisice vode 0:1 nekoliko minuta pred kraj drugog produžetka.

FA Cup, osmina finala:

Luton Town - Manchester City 2:6
Bournemouth - Leicester 0:0 (produžeci 0:1)
Blackburn - Newcastle 1:1 (igraju produžetke)

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi