Florentino Perez našao mušteriju za svoje "žrtveno janje", Real dobija nestvarnih 150 miliona

Nazire se ogroman transfer

Florentino Perez našao mušteriju za svoje "žrtveno janje", Real dobija nestvarnih 150 miliona

Admin Čaušević

Otkako su stigle potvrde da je Kylian Mbappe novi igrač Real Madrida uveliko se špekuliše ko će napustiti Santiago Bernabeu. Obično su i igri dva imena. To su sjajni Brazilci, Vinicius i Rodrygo.

Real Madrid je poslao jasan signal direktnim konkurentima. Čak i ako još nije službeno, čini se da su Los Blancosi favoriti broj jedan za dovođenje Mbappea.

Sjajni Francuz je jedan od najboljih igrača svijeta i ozbiljan kandidat za osvajanje Zlatne lopte u narednim godinama te će sigurno predstavljati pojačanje za Los Blancose.

Istovremeno u Realu su pojačali pritisak na Alphonsa Daviesa iz minhenskog Bayerna, lijevog beka koji bi dodatno obogatio ionako kvalitetnu momčad te bi i on treba stići na ljeto.

Dva najvažnija igrača u ofanzivnom dijelu tima trenutno su Vinicius Junior i Rodrygo. Nije tajna da se oba Brazilca dopadaju najbogatijim klubovima, a čini se da je najviše zagrizao Manchester United.

Oglasi

Prema informacijama koje prenosi DefensaCentral, Crveni đavoli su već ponudili ogroman iznos na stol za Viniciusa, ali ih je Perez odmah odbio.

Prvi čovjek Kraljevskog kluba je bio poprilično jasan i tražio je 200 miliona, ukoliko engleski velikan koji već godinama traži izgubljeni identitet, uopšte želi sjesti za pregovarački stol.

Međutim, Manchester United nastavlja pritiskati Kraljeve i nova meta im je Rodrygo. Englezi su za Brazilca spremni ponuditi oko 150 miliona eura što je ponuda koju će navodno Perez i prihvatiti.

Rodrygo je prema nekim izvorima najomiljeniji Perezov igrač u svlačionici, čak je tražio od Carla Ancelottija da Brazilac igra i češće, ali će ga sada prodati.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dugogodišnji predsjednik Kraljeva je poznat kao beskrupulozna osoba, na prvom mjestu mu je uspjeh Reala pa odluka da proda sjajnog ofanzivca možda i ne dolazi kao iznenađenje.

Osim dolaska Mbappea, razlog zašto je Rodrygo izabran za "žrtveno janje" je činjenica da će u napadu Reala sljedeće sezone igrati i super talentovani Endrick.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1676235346
Ja mislim da samo vi u sport ba pisete vake gluposti mislim da nema potrebe da Real ikog prodaje pogotovo vincusa oko njega Perez tim pravi
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi