Pep Guardiola mu više ne vjeruje kao prije, mada je jasno da se i dalje radi o fudbaleru vrhunske klase

Više mu ne treba

Velikoj zvijezdi narušeno mentalno zdravlje nakon svega, Pep Guardiola ga odlučio prodati

Edmir Škorić, foto: EPA

Manchester City se smatra jednim od najjčih svjetskih fudbalskih timova u ovom trenutku, što i ne čudi jer je sačinjen od najskupljih i najboljih fudbalera današnjice.

Pep Guardiola je sa Cityjem prošle sezone osvojio tripletu. Građani su bili prvaci Engleske, osvojili Ligu prvaka i FA kup, a jednake želje i ambicije imaju i ove sezone. Neće biti lako odbraniti sve te trofeje, no Guardiola je trener koji ne priznaje ništa osim pobjede.

U Engleskoj City ima bod manje od Liverpoola i 11 kola prije kraja učinit će sve da završi kao prvak. Odluka bi mogla pasti već za šest dana na Anfieldu, gdje će se ovi timovi sastati u okviru 28. kola. Što se Lige prvaka tiče, City u osmini finala igra protiv Kopenhagena, ali već je jednom nogom u četvrtfinalu jer je u Danskoj slavio sa 3:1.

Kada govorimo o FA kupu, to je vjerovatno takmičenje koje sve na Etihadu najmanje zanima, ali i dalje su aktivni. U četvrtfinalu će igrati protiv Newcastlea i naravno smatraju se favoritom za osvajanje najstarijeg takmičenja na svijetu.

Pep Guardiola je posebno oduševljen povratkom Kevina de Bruynea, koji briljira otkako se oporavio od povrede, Erling Haaland i dalje je nezaustavljiv, Rodrija smatra uz Phila Fodena najboljim igračem Premier lige, ali nije baš svima zadovoljan.

Naime, katalonski stručnjak otpisao je Jacka Grealisha. Ove sezone je u 27 nastupa engleski reprezentativac upisao slabu statistiku, tri gola uz dvije asistencije, te je značajno nazadovao u odnosu na prošlu sezonu. Grealish nema kontinuitet, a Pep mu više ne vjeruje kao ranije.

Grealish je od jednog od ključnih igrača postao zamjena pod Guardiolom. Docov dolazak i njegova brza adaptacija, zajedno s Grealishovim lošim igrama, potisnuli su ga na klupu. Tek 15 puta je startao, a samo 8 puta je igrao 90 minuta.

Imao je problema s povredama, koje su smanjile njegov učinak, ali i pogoršalo njegovo mentalno stanje i u veoma jakoj konkurenciji, Guardiola je odlučio da je Englez trenutno igrač koji mu ne treba. Ostat će do ljeta, a onda će City razmotriti ponude.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Geralish je u ljeto 2021. godine potpisao za City. Ima ugovor do ljeta 2026. godine, a plaćen je čak 100 miliona funti.

Do dolaska u Manchester, bio je prvi igrač Aston Ville i jedna od najvećih zvijezdi Premier lige, no sada je već polako počeo da "tone" i vidjet ćemo može li u nekom drugom klubu od ljeta ponovo biti onaj stari.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.