Gazda Manchester Cityja kupio pet klubova i promijenio im grbove, sad su na redu i dva zvučna imena!

Dobro poznata grupacija City Football Group

Gazda Manchester Cityja kupio pet klubova i promijenio im grbove, sad su na redu i dva zvučna imena!

Admin Čaušević

Posljednjih godina je postala učestala pojava da jedna kompanija ili pojedinac vode brigu o jednom ili više klubova kao većinski vlasnici. Međutim, Sheikh Mansour bin Zayed Al Nahyan je definitivno nadmašio.

Prošlo je 15-ak godina otkako je Bin Zayed kupio Manchester City i danas su popularni Građani ako ne vodeći, onda sigurno među pet vodećih svjetskih klubova.

U međuvremenu je zahvaljujući brojnim trofejima City izgradio i epitet engleskog i evropskog velikana, a "magistarski rad" stigao je prošlog ljeta kada je osvojena trostruka kruna uključujući Ligu prvaka.

Kao što je poznato Cityjem upravlja kompanija City Football Group koja je proteklih godina kupila čak pet klubova širom svijeta.

Tako City Group između ostalih upravlja klubovima kao što su Melbourne City u Australiji, Montevideo City u Urugvaju, Girona u Španiji, Lommel u Belgiji i Mumbai City u Indiji.

Ono što je zanimljivo za ove klubove baš kao i za Manchester City, Bin Zayed je svima odlučio promijeniti grbove što nije prošlo nezapaženo među ljubiteljima fudbala.

Oglasi

Kod svih klubova došlo je do određenih korekcija u zaštitnim simbolima, a zajedničko im je to što su novi grbovi okruglastog oblika.

Grobovi klubova u vlasništvu grupacije CFG prije i poslije

City grupa nema namjeru da prestane ulagati i kupovati klubove, a naredni koji su na redu su Palermo u Italiji te Bašakšehir u Turskoj. Bez sumnje zvučna imena evropskog fudbala.

Inače, vlasništvo više klubova istovremeno zna ponekad i stvoriti probleme vlasnicima. To će prema svemu sudeći uskoro biti slučaj i za Cityjevom grupacijom.

Kako sada stvari stoje City Football Group će biti primorana da proda dio vlasničkih uloga u Gironi ako žele da ovaj klub nastupi u Ligi prvaka.

Girona je na pravom putu da se plasira u Ligu prvaka, baš kao i Manchester City, a UEFA ne dozvoljava da se klubovi s istim vlasnicima takmiče u istom takmičenju.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi