FOTO: RK Krivaja/Facebook

Promjena u timu iz Zavidovića

RK Krivaja imenovao novog trenera

Haris Zilić

Promjene na klupi RK Krivaja Zavidovići na startu proljetnog dijela Premijer lige Bosne i Hercegovine. Crveni iz Zavidovića u nastavak prvenstva ulaze sa novim trenerom.

Zbog privatnih obaveza klupu Krivaje napustio je Ivan Divkoić, a na njegovo mjesto dolazi Enes Avdić.

Pomalo neočekivane i iznenadne promjene u redovima tima iz Zavidovića, a javnost su upoznali sa cijelom situacijom i novom saradnjom u klubu.

"Obavještavamo sve naše navijače da je za novog trenera Seniorskog tima imenovan prof. Enes Avdić. Enes je već obnašao funkciju trenera Seniorskog tima u sezoni 2021/22, te je u ovoj sezoni bio pomoćni trener.

Odabirom Enesa za trenera Seniorskog tima Upravni odbor RK Krivaja nastavlja pružati povjerenje domaćim trenerim. Također ovom prilikom želimo se zahvaliti i našem bivšem treneru Ivanu Divkoviću na saradnji i uspjesima koje je zabilježio sa našim timom.

Ivan je radi svojih privatni planova i preseljenja u drugu državu odlučio da odstupi sa funkcije trenera Seniorskog tima, te mu ovom prilikom želimo puno sreće i uspjeha u budućnosti.

Pozivamo sve naše navijače da u nastavku sezone Premijer lige BiH daju podršku našem timu", stoji u saopštenju RK Krivaja.

RK Krivaja je trenutno u sredini tabele na devetoj poziciji sa 14 osvojenih bodova, ali nisu baš u situaciji da se puno opuštaju jer od opasne zone bježe samo tri boda, a prvi tim u opasnoj zoni je Goražde na 11. mejstu sa 11 osvojenih bodova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu premijer lige Bosne i Hercegovine Krivaja ima vrlo tešku utakmicu, dočekuje ekipu Gračanice i to će odmah biti jak ispit za novog trenera.

Nakon toga, Krivaja u komšijskom derbiju gostuje Maglaju pa dočekuje fenjeraša Čapljinu i te dvije utakmice bi mogle odrediti konačan put Krivaje ove sezone.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.