Sloboda u derbiju bolja od Vogošće, remi u Gračanici
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH za rukometaše, 5. kolo

Sloboda u derbiju bolja od Vogošće, remi u Gračanici

H. Zilić

Odigrana su dva duela u rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, čime je otvoreno peto kolo koje nas očekuje ovaj vikend.

Prvi meč petog kola odigran je u Tuli, Sloboda je dočekala Vogošću.

Vogošćani pomalo umorni nakon dva duela u EHF Eruoepan Cupi protiv Trepče nisu mogli večeras protiv izuzetno raspoloženih domaćina.

Sloboda je igrala odlično, poluvrijeme su dobili 13:10, a tu prednost su do kraja povećali do konačnih 29:23.

Veoma bitna pobjeda za Slobodu, prva ove sezone i možda naznaka da tuzlanski tim izlazi iz neočekivane krize rezultata koju imaju na startu nove sezone.

Drama je viđena u Gračanici na duelu istoimenog domaćina i Krivaje iz Zavidovića.

Oglasi

Nakon velike borbe, preokreta, na kraju je susret završen rezultatom 25:25.

Bod svakako koji više raduje goste iz Zavidovića koji su tako neproaženi napustili jedno od najtežih gostovanja u prvenstvu.

Po završetku mečeva petog kola ide reprezentativna pauza.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Naši reprezentativci se okupljaju naredne sedmice u Sarajevu, a uskoro ih očekuju i prijateljski mečevi protiv Češke.

Naravno za izabranike Irfana Smajlagića to će sve biti u sklopu priprema za EURO naredne godine koje se igra u januaru u Njemačkoj, a na kojem će ponov učestvovati reprezentacija Bosne i Hercegovine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi