Sloboda sigurna protiv Krivaje
FOTO: RK Sloboda

Meč odigran u Mejdanu

Sloboda sigurna protiv Krivaje

H. Zilić

Odigrana je i zaostala utakmica 15.kola Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometaše. U tuzlanskom Mejdanu domaća Sloboda je dočekala Krivaju iz Zavidovića i slavila rezultatom 33:26.

Prvo poluvrijeme je ponudilo dobar i broben rukomet s obje strane. Sloboda je većinom bila u vodstvu, ali gosti iz Zavidovića se nisu predavali.

Igrala je Krivaja čvrsto, držala egal, a na poluvremenu rezultat je glasio 13:11 u korist Tuzlaka.

Ipak u drugom poluvremenu Sloboda je pojačala ritam igre, vrlo brzo je otišla na pet golova razlika, Krivaja se borila, ali nije mogla da dođe do novog egala.

Do kraja utakmica Sloboda je iskoristila i pad koncetracije gostujućih rukometaša da odu na konačnih +7 (33:26).

U redovima Slobode briljirao je Muharem Milkunić sa deset golova, osam je postigao Mirko Mišetić.

Oglasi

Trebamo izdvojiti i sjajnu partiju golmana Slobode Zdravka Čajića koji je imao nekoliko vrhunskih intervencija na golu tuzlanskog tima.

Što se tiče Krivaje, najraspoloženiji je bio Sedžad Abdurahmanović s osam golova, Amar Amitović ga je pratio sa sedam pogodaka.

RK Sloboda je sada na petoj poziciji prvenstvene tabele sa 16 osvojenih bodova, zaostaju osam bodova za liderom Izviđačem i ravnopravno su se uključili u borbu za evropske pozicije. Sa druge strane RK Krivaja je na sedmoj poziciji sa 14 bodova i možemo reći u zlatnoj su sredini.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine, 15. kolo:

RK Sloboda - RK Krivaja (13:11) 33:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi