FOTO: EPA

Fenerbahce slavio u derbiju

Alarm u Madridu: Novi poraz Reala, Musa odlično iskoristio manju minutažu

Haris Zilić

Derbi 28. kola košarkaške Eurolige odigrali su u Madridu domaći Real i ekipa Fenerbahce, a Madriđani su upisali čak treći poraz u nizu u Euroligi i malo se alarm upalio u glavnom gradu Španije.

Fenerbahce je večeras slavio rezultatom 89:79 i tako uzdrmao Real koji je ipak ostalo lider Eurolige s omjerom 22-6, tri pobjede više od Barcelone šest kola do regularnog dijela Eurolige.

Fener je u Madridu od početka bio bolji rival i kosntantno su bili u vodstvu, posebno u prvom poluvremenu koje su dobili 43:33.

Real se probudio u trećem periodu, malo i u četvrtom, ali nedovoljno da preokrenu susret protiv večeras sjajnog tima iz Istanbula.

Naš Džanan Musa je u dresu Reala večeras imao jendu od najmanjih minutaža ove sezone, ali dobro je iskoristio. Musa je na terenu proveo 16 minuta i uspio je da ubaci 13 poena.

U timu Reala najefikasniji je bio Lull sa 17 poena, Hezonja je dodao 13, Tavares je ubacio 12 poena uz šest skokova.

Kod Fenera Hayes je imao double-double učinak od 17 poena i 12 skokova, Calathes je ubacio 12 poena, a Biberović je susret završio sa deset ubačenih poena.

Na kraju zaslužen trijumf turskog tima, ali i uzbuna u Madridu, odavno nisu imali tri vezana poraza u nekom takmičenju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 28. kolo:

Real Madrid - Fenerbahce 89:79

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.