Jedan po ćevape, ostala trojica samo okom prate: Džanan Musa Kiprane odučava od košarke!
Džanan Musa će predvoditi bh. košarkaše do pobjede na Kipru. Bez njega teško da bi išlo.

Najvažniji bh. košarkaš

Jedan po ćevape, ostala trojica samo okom prate: Džanan Musa Kiprane odučava od košarke!

E. Ganibegović

Bh. košarkaši večeras u Nikoziji otvaraju kvalifikacije za Eurobasket 2025. godine. Vjerovatno ćemo doći do pobjede, no bez Džanana Muse bi to nakon prvih 20 minuta igre teško bilo zamisliti.

Večeras od 18 sati bh. košarkaška reprezentacija u Nikoziji igra utakmicu prvog kola kvalifikacija za Eurobasket protiv domaće selekcije, selekcije Kipra.

Utakmica je jako loše krenula po naš tim. Kiprani su, iako veliki autsajderi, otvorili meč serijom od 11:0 i tada nije dobro izgledalo.

Međutim, stanje nakon prvog poluvremena je mnogo bolje. Naša reprezentacija ima prednost od 13 poena razlike, 38:51.

Ništa to ne bi bilo moguće da na terenu nije Džanana Muse. Košarkaš Real Madrida je ubacio 16 poena, uz tri skoka i pet asistencija.

Vrlo je vjerovatno da ćemo doći do pobjede u prijestolnici Kipra, no to očigledno ne bi bilo moguće sanjati nakon prvog poluvremena bez Džanana Muse.

Oglasi

U nekoliko navrata je pokazao klasu i da je, uz dužno poštovanje, klasa za sve ostale košarkaše na terenu. Posebno dojmi potez iz prve četvrtine.

Pri rezultatu 17:14 za Kipar, Džanan Musa dobija loptu na svojoj polovici. Nakon toga uslijedila je solo akcija za pamćenje.

Michail je prvo poslan po ćevape, da bi Džanan Musa stigao sam u reket i pogodio za dva. Tri Kipranina su ga samo okom ispratila.

Od ostalih bh. košarkaša najefikasniji je Lazić koji je ubacio osam poena. Po šest imaju Kamenjaš i Penava, dok je Gegić dodao pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi