Svima je već jasno da je BiH izgubila pravu zvijer od igrača: Večeras je to samo potvrđeno!

Biberović ponovo fantastičan

Svima je već jasno da je BiH izgubila pravu zvijer od igrača: Večeras je to samo potvrđeno!

M. Šljivak

Bosna i Hercegovina je nažalost izgubila još jednog vrhunskog sportistu. Tarik Biberović odabrao je Tursku kao reprezentaciju za koju će igrati, a nakon posljednjih nastupa svima je jasno da je BiH ostala bez fenomenalnog igrača.

Tarik Biberović i večeras je bio odličan u dresu Fenerbahčea. Istanbulski velikan je na svom parketu u 27. kolu Eurolige pobijedio Baskoniju rezultatom 111:96, a Biberović je blistao.

Nakon rezultatske klackalice u prvoj dionici koju je Baskonia dobila (34:32), Fener je bio taj koji je u drugoj četvrtini uspostavio kakvu-takvu rezultatsku kontrolu.

Turski tim je bio taj koji je uglavnom bio u prednosti, imali su u jednom trenutku i plus sedam, uspjeli su tu prednost ispustiti i na odmor se otišlo sa samo poenom prednosti u korist domaćina, 55:54.

Baskonia dobro otvara drugo poluvrijeme. Došli su na plus šest u uvodnim minutama nastavka, no Fener je ubrzo okrenuo rezultat na svoju stranu zahvaljujući nevjerovatnom Biberoviću i nekoliko puta je imao plus četiri. Ipak, na ulasku u posljednju dionicu bilo je neriješeno 78:78.

Oglasi

Fenerbahče fenomenalno ulazi u posljednju dionicu. Serijom od 10:0 po prvi put odlaze na dvocifrenu razliku večeras (88:78), a ova serija se ispostavila kao ključna u ovom meču.

Iako Baskonia nije odustajala, na kraju gosti iz Španije nisu uspjeli napraviti previše. Izgubili su meč, te su sada u nešto težoj poziciji u borbi za plasman u doigravanje.

Nigel Hayes je predvodio Fenerbahče s 19 poena u ovom susretu. Sjajan je bio Tarik Biberović sa 17 poena za 24 minute uz pet pogođenih šuteva od šest pokušaja za tri i jednom dvicom iz dva pokušaja. Ovom učinku bivši omladinski reprezentativac BiH dodao je dva skoka i asistenciju.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Kod Baskonije najefikasniji pojedinac bio je Vanja Marinković sa 18 ubačenih poena, Diez je dodao 15.

Fenerbahče je ovom pobjedom došao na omjer od 16-11, dok je Baskonia na omjeru 14-13.

Top Komentari

adem993
Koji je cilj pisanja o njemu? Nismo mi ništa izgubili - on je izgubio! Molim da se izbriše iz knjige rodjenih ove naše male napaćene države.
2 1
Messi
Nismo mi ništa izgubili,njegovi roditelji su njega usmjerili prije četiri pet godina,otišli svi u Tursku,svi dobili državljanstvo i sve dobro unovčili Glupost je što mu pridajemo toliku pažnju.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi