Crvena zvezda poražena u Kneževini i daleko je od play-offa, James ušao u historiju Eurolige

Monaco siguran na svom parketu

Crvena zvezda poražena u Kneževini i daleko je od play-offa, James ušao u historiju Eurolige

H. Zilić

U 28. kolu košarkaške Eurolige ekipa Crvene zvezde upisala je 18 poraz u sezoni i u narednih šest kola regularnog dijela sezone samo ih čudo može odvesti u play-off ovosezonske Eurolige.

Zvezda je večeras poražena u Kneževini od Monaca rezultatom 98:80. Monaco je od početka bio bolji rival, diktirao je tempo igre, a prednost je iz minute u minut povećavao, gosti iz Beograda nisu pronalazili način da odgovore.

Na kraju utakmice to je ispala rutinska pobjeda Monaca, a Zvezdi idu nove glavobolje, play-off je sad samo matemtička teorija.

Ovaj susret obilježio je i Monacov košarkaš Mike Jame skoji je ušao u historiju Eurolige 7. marta 2024. godine. James je postao najbolji strijelac u historiji Eurolige, a trenutak kada je pogodio trojku za rekord bio je poseban u dvorani, aplauz je stigao od oba tima i publike.

Oglasi

Inače u ovom duelu James je postigao 20 poena, pomagao mu je Okobo sa 14 poena koliko je ubacio i Motiejunas.

U redovima Crvene zvezde izdvojio se Mitrović sa double-double učinkom od 18 poena i deset skokova, Yago je ubacio 16 poena uz pet asistencija.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Euroliga, 28. kolo:

Monaco - Crvena zvezda 98:80 (25:17, 21:21, 23:22, 29:20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi