Giuntoli ga drži na radaru

Juventus hoće Dedića! Visina transfera je tolika da bi sjajni bek postao rekorder bh. fudbala

Admin Čaušević

Amar Dedić je sadašnjost i budućnost reprezentacije. Kapiten RB Salzburga je već sada na radaru mnogih evropskih velikana, a u trku za njegovo dovođenje sada se uključio i Juventus. 

Juventusu je potrebna određena revolucija praktično u svim dijelovima terena. Dovođenje Timothyja Weaha na poziciju desnog beka i nije bilo pogodak zbog čega će se tražiti nova rješenja na toj poziciji.

Cristiano Giuntoli, sportski direktor Stare dame, već ima nekoliko imena u opticaju, a jedno od njih je i Amar Dedić. Barem tako piše Corriere dello Sport.

Italijanski list piše da bi visina transfera trebala iznositi oko 20 miliona eura što bi bio apsolutni rekord bh. fudbala kada su u pitanju defanzivni igrači.

Trenutno najskuplji transfer jednog reprezentativca BiH koji igra u odbrani iznosi 4.5 miliona eura i realizovao ga je Anel Ahmedhodžić prelaskom iz Malmea u Sheffield United.

Prema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su prije Ahmehoddića realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović. Plaćeni su po tri miliona eura.

Što se tiče Dedića, osim novca, Juventus je navodno u Salzburg spreman poslati i određene igrače na posudbu kao znak dobre volje.

Staroj dami svakako neće biti lako dovesti odličnog desnog beka koji bi se zbog svoje radne etike te samog kvaliteta odlično uklopio u Juventusovu fudbalsku filozofiju.

Sjajnog 21-godišnjaka prati još niz slavnih evropskih klubova, prije svih se to odnosi na bogataše iz Engleske pošto se još zimus povezivao sa Chelseajem i Newcastle Unitedom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pouzdani bek se već duže vremena povezuje i sa Barcelonom pa je pred njim i pred čelnicima Salzburga sigurno uzbudljivo ljeto.

Nema sumnje da je Dedić kalibar za Liga petice te je pitanje prijelaznog roka kada će ostvariti transfer u neku od najjačih evropskih liga.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.