Oboren pogled, znak mira, u pozadini zastava BiH i poruka: "Allah zna moje namjere..."
Foto: FC Red Bull Salzburg - X

Oglasio se Amar Dedić

Oboren pogled, znak mira, u pozadini zastava BiH i poruka: "Allah zna moje namjere..."

E. Ganibegović

Amar Dedić danas je ponovo zablistao u dresu RB Salzburga s kapitenskom trakom na ruci. Nakon utakmice uputio je i snažnu poruku na društvenim mrežama.

Danas je u okviru 12. kola austrijske Bundeslige RB Salzburg s 3:0 slavio protiv Altacha. Jedan od junaka bio je i Amar Dedić.

On je u 44. minuti doveo svoj tim u vodstvo. Sjajno se ubacio s desne strane, dobio loptu od saigrača, te prelijepo pogodio za 1:0.

U nastavku je njegov tim postigao još dva pogotka i upisao sigurnu pobjedu. Nakon utakmice je posebnu poruku Amar Dedić poslao na društvenim mrežama.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine je na Instagramu objavio dvije fotografije. Opis je bio kratak, ali posve jasan.

Oglasi

Na prvoj fotografiji je saget, oči su zatvorene, a lice tužno. U pozadini se vidi i zastava Bosne i Hercegovine.

Pogled je oboren i na drugoj fotografiji uz podignuta dva prsta što označava mir. Opis je glasio: "Allah zna moje namjere".

Iako to nije naglasio, u komentarima se može jasno vidjeti da su pratioci sve shvatili kao podršku za Palestinu i poruku mira. Komentari su samo pozitivni.

Poznato je da je Amar Dedić veliki musliman. Pokazao je to i porukom za Ramazan kada je postigao gol protiv Islanda u martu, prvog dana Ramazana, a potvrdio i nekim drugim gestovima.

Oglasi

Nakon današnje utakmice dao je i izjavu. Bio je itekako sretan zbog nove pobjede.

"Lijepo je. Mislim da je ovo zaslužena pobjeda. Morali smo da radimo na tome, nije bilo tako lako na početku, pogotovo u prvom poluvremenu. Pobjeda od 3:0 i na kraju vrlo pozitivno za nas", rekao je Dedić.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

Inače, današnji pogodak Dedića bio je njegov treći u ligi ove sezone. Ima isto toliko asistencija, a dodao je i dva gola u OFB-Cupu na isto toliko nastupa. 

Top Komentari

Marro
Jel ovo Saff ili sportski portal
1 1
Fejker
Inace je poznato da je E.Ganibegovic veliki glupan… Sta veliki musliman nema ni dva metra!
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi