De Ligt kao da živi na drugoj planeti: Bolje da je šutio nego što je pričao o Juventusu
Nizozemac govorio o bivšem timu i izazvao čuđenje svih (Foto: EPA)

Hvali Allegrija i sjajni Juventus

De Ligt kao da živi na drugoj planeti: Bolje da je šutio nego što je pričao o Juventusu

Midhat Šljivak

Matthijs de Ligt je u ljeto 2022. godine napustio torinski Juventus i u transferu vrijednom gotovo 70 miliona eura pojačao je Bayern. Očigledno je da Nizozemac ne prati previše bivši tim jer mu je izjava o Staroj dami poprilično bizarna.

Torinski Juventus pod vodstvom Massimiliana Allegrija igra još jednu veoma mučnu sezonu. Istina, Bianconeri su drugi na tabeli Serije A, ali s ogromnim zaostatkom za vodećim Interom.

Čekat će tako Juve barem još jednu godinu na osvajanje titule prvaka, a defanzivac Bayerna očigledno ne prati svoj bivši tim jer inače ne bi rekao riječi koje je izgovorio večeras nakon utakmice Bayern - Lazio.

Italijanski novinari pitali su ga za Juve. Odgovor je bio veoma zanimljiv.

"Juventus? Izgubili su nekoliko prethodnih utakmica, ali smatram da rade dobar posao s mladim igračima. Allegri je napravio dobru ekipu", ispalio je De Ligt i dodaje:

Oglasi

"Meni je zabavno gledati ih. Istina, Inter je nevjerovatan ove godine, ali nadam se da će Juventus ovako nastaviti. Drugi su i nadam se da će uspjeti izboriti Ligu prvaka", rekao je De Ligt.

Nizozemac očito ne prati šta navijači njegovog bivšeg tima misle o Allegriju. Činjenica je da jedva čekaju da mu vide leđa i jednostavno niko ne uživa u fudbalu kojeg Stara dama igra.

De Ligt u Juventus stigao 2019. godine za 85 miliona eura iz Ajaxa. Ipak, nakon tri godine je odlučio otići, a upravo ga je Allegri često znao ostaviti na klupi tokom zajedničke saradnje.

Za Bianconere je nizozemski štoper odigrao 117 utakmica i ima učinak od osam golova i tri asistencije. Osvojio je prvenstvo i Kup Italije.

Oglasi

Thiago Motta mijenja Allegrija?

Thiago Motta mogao bi zamijeniti Massimiliana Allegrija na klupi Juventusa od naredne sezone.

Rukovodstvo Bianconera više ne krije nezadovoljstvo radom 56-godišnjeg trenera. Spremni su raskinuti saradnju s njim, a glavni zagovarač takvog raspleta je sportski direktor Cristiano Giuntoli.

On već vidi Mottu na mjestu trenera. Sjajni stručnjak ove sezone čini čuda s ekipom Bologne i u Torinu smatraju kako bi on bio idealan za novog trenera kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Da li će se to zaista desiti ostaje nam da vidimo. Allegri je definitivno ispucao sve moguće kredite u Juventusu i navijači više ne mogu gledati skromna izdanja najvećeg italijanskog tima.

Motta je za sada prvi izbor za njegovu zamjenu i vidjet ćemo hoće li on zaista sjesti na klupu bijelo-crnih.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi