Raspad talentovane "ex-yu" kolonije: Bosanac, Hrvat i Srbin u paketu odlaze u Premiership!

Privukli su ogromnu pažnju

Raspad talentovane "ex-yu" kolonije: Bosanac, Hrvat i Srbin u paketu odlaze u Premiership!

A. Čaušević

Ako je Fenerbahce "ex-yu" kolonija prekaljenih lisaca i igrača svjetske klase, onda je Red Bull Salzburg kolonija vrhunskih talenata sa prostora bivše Jugoslavije, ali čini se još ne zadugo. 

Edin Džeko, Dominik Livaković, Dušan Tadić žare i pale Bosforom te su Fenerbahce učinili izuzetno praćenim klubom na ovim prostorima otkako su tokom ljeta formirali "ex-yu" koloniju u prvenstvu Turske.

U svijetu fudbala još jedna "ex-yu" kolonija privlači ogromnu pažnje, ni blizu za publiku koliko za skaute najbogatijih i najmoćnijih klubova današnjice.

Riječ je o RB Salzburgu kojeg s kapitenskom trakom oko ruke bh. reprezentativac Amar Dedić dok je tu još niz fudbalera sa srpskim i hrvatskim pasošem.

Amar Dedić je predvodnik Salzburga

U pitanju su defanzivci Strahinja Pavlović i Aleksa Terzić iz Srbije te ofanizivno orijentisani Luka Sučić i Roko Šimić iz Hrvatske.

Dedić, Pavlović i Sučić su oni koji privlače najviše pažnje i nalaze se blizu transfera u najjaču ligu današnjice - engleski Premiership.

Oglasi

Navodno je Pavlović, stameni štoper iz Srbije, na korak od transfera u Brighton, klub koji je doživio naglu ekspanziju u posljednje vrijeme.

Za Dedića se otimaju Newcastle United i Chelsea. Svrake su ranije bile bliže transferu, ali sada je izgleda došlo do preokreta.

Špekuliše se da Plavcima žuri završiti posao i na vrijeme osigurati Dedićeve usluge kao zamjenu za vrlo često povrijeđenog Reecea Jamesa.

Potražite više informacija na temu Tipico Bundesliga:

I Sučić koji dobija pozive Zlatka Dalića kada je god spreman bi također mogao na Stamford Bridge, nakon što se u prošlosti našao na radaru Liverpoola.

Za igračke kartone Bosanca, Srbina i Hrvata Salzburg bi trebao inkasirati između 60 i 80 miliona eura što je svakako odlična cifra.

Top Komentari

Hanibal
Bosnjak, Hrvat i Srbin (treba biti naslov). Ako dajete igracima etnicke tribute onda to ovako mora biti. Nemojte Hrvate i Srbe uvijek cascavati etnickim pridjevima a Bosnjake geografskim pojmovima. Bosnjak je ustavno ime za najmnogobrojniji narod BiH i tako ih (nas) nazivajte.
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi