I njemu je došao kraj: Allegri postaje bivši, Juventus preuzima 'čudo od trenera'
Juventus nema više strpljenja s Allegrijem (Foto: EPA)

Dosta im neuspjeha

I njemu je došao kraj: Allegri postaje bivši, Juventus preuzima 'čudo od trenera'

M. Šljivak

Trogodišnja neuspješna avantura Massimiliana Allegrija (56) na klupi Juventusa privodi se kraju. Iskusni stručnjak će, po određenim informacijama, dobiti otkaz na kraju sezone, a njegovo mjesto će zauzeti Thiago Motta.

Massimiliano Allegri se na klupu Juventusa vratio 2021. godine nakon dvogodišnje pauze. Očekivalo se da iskusni trener vrati Scudetto u Torino, no uslijedile su tri godine patnje i katastrofalne igre očajnog Juventusa.

Navijači silno žele vidjeti leđa Allegriju. Međutim, on je imao veliku podršku rukovodstva tima i uspijevao je zadržati posao.

Ipak, svemu dođe kraj, pa tako i njegovom boravku na klupi Stare dame. On će, prema informacijama koje stižu iz Italije, na kraju ove sezone dobiti otkaz.

Loši nastupi ove sezone konačno su presudili 56-godišnjem treneru. Izgubio je povjerenje, a glavnu ulogu u svemu ima sportski direktor kluba Cristiano Giuntoli.

Oglasi

On je svjestan da Juve nema nikakvog napretka s Allegrijem. Klub stagnira godinama, titule nema ni na vidiku i došlo je vrijeme da Max ode s klupe i to godinu dana prije isteka ugovora.

Thiago Motta je glavni kandidat za trenera Juventusa

Cristiano Giuntoli već je našao zamjenu za Allegrija u Torinu. To je fenomenalni Thiago Motta.

Ovaj 41-godišnji stručnjak na čudesan način vodi ekipu Bologne. Njegov tim je u vrhu Serije A i igra zaista prelijep fudbal.

Upravo je to što u Torinu traže. Giuntoli je Mottu postavio kao kandidata broj jedan za klupu Bianconera i neće biti nikakvo iznenađenje ako brazilsko-italijanski stručnjak dođe na klupu Stare dame.

Thiago Motta i Bologna su pravi hit u Evropi (Foto: EPA)

Motta je prije Bologne vodio Speziju, Genou i mladi tim PSG-a, a kao fudbaler je nastupao za Barcelonu, Atletico Madrid, Genou, Inter i PSG, gdje je 2018. godine okončao karijeru.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri je s druge strane imao petogodišnji mandat na klupi Juventusa od 2014. do 2019. godine i tada je torinski velikan dominirao Serijom A.

Prethodno je vodio AC Milan, Cagliari, Sassuolo, te nekoliko niželigaša.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti