Sjajan prodor i gol Ukrajinca

Mudryk izveo čudesnu magiju protiv Newcastlea i zablistao pred dolazak u Zenicu

Endin Čaušević

Chelsea je večeras na svom terenu pobijedio Newcastle sa 3:2 u meču 28. kola engleskog Premiershipa, a posebno je zablistao Mykhailo Mudryk koji "brusi" svoju formu pred meč u Zenici između Bosne i Hercegovine i Ukrajine.

Plavci su večeras konačno uspjeli da obraduju svoje navijače i dođu do pobjede u derbiju protiv Newcastlea.

Chelsea je odlično otvorio utakmicu i poveo već u šestoj minuti kada je Jackson pogodio za 1:0 nakon odlične asistencije Palmera.

Međutim, Svrake su se do kraja prvog poluvremena vratile u meč. Gosti su uspjeli da poravnaju na 1:1 u 43. minuti, a mrežu londonskog kluba zatresao je Isak.

No, Chelsea je u drugom poluvremenu uspio da završi posao. Do novog vodstva domaći tim stiže u 58. minuti, a večeras odlični Palmer bio je taj koji je postigao pogodak za 2:1.

Mauricio Pochettino je potom u 71. minuti poslao na teren Mudryka, a Ukrajinac mu se ekspresno odužio za to.

Mudryk je samo pet minuta kasnije zabio fantastičan pogodak za 3:1, te pokazao da igra u sve boljoj formi što ne raduje sigurno reprezentativca BiH s obzirom da će igrač Chelseaja biti jedna od glavnih uzdanica Ukrajine 21. marta u polufinalu baraža za EP na Bilinom polju.

Sjajan prodor i pogodak reprezentativca Ukrajine možete pogledati na OVOM LINKU.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Newcastle je u samom finišu utakmice uspio da donese dramu jer je Murphy zabio pogodak za 3:2, ali ispostavilo se da je to bio i konačan rezultat utakmice.

Chelsea je ostao na 11. mjestu i sada ima 39 bodova, te samo bod manje od Newcastlea koji je deseti. Treba istaći da klub sa St. James Parka ima i utakmicu više u odnosu na Plavce.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.