Totalni razdor u Chlseaju! Pochettino: "Ako me igrači ne žele, u svakom trenutku mogu da..."
Chelsea je odavno brod koji tone, a izgleda da ni Pochettino nije mornar koji će ga spasiti.

Situacija vrlo napeta

Totalni razdor u Chlseaju! Pochettino: "Ako me igrači ne žele, u svakom trenutku mogu da..."

E. Ganibegović

Poslije osvajanja Lige prvaka 2021. godine Chelsea ne liči na sebe. Tim je to bez glave, repa i rezultata, a čini se da u svlačionici vlada jako loša atmosfera. 

Nakon što je 2021. godine osvojio Ligu prvaka, krenuo je pad Chelseaja. Krenuo je on i zbog odlaska Romana Abramovicha koji je morao napustiti klub nakon invazije Rusije na Ukrajinu.

Bez obzira na to što je uloženo preko milijardu eura u sklapanje ekipe, Chelsea pravi katastrofalne rezultate. Nije pomogao ni dolazak Mauricija Pochettina.

Večeras od 21 sat se Chelsea sastaje s Newcastle Unitedom u okviru 28. kola Premier lige. Prije te utakmice na press konferenciji je govorio upravo trener Plavaca.

Novinari su ili jako neugodni s pitanjima. Ponovo je tema bila eventualni odlazak s klupe argentinskog stručnjaka, na šta je on imao spreman odgovor.

Pochettino je imao jasnu poruku za svoje igrače koji ga više ne žele u timu - da odu kod Todda Boehlyja, milijardera koji je vlasnik kluba na Stamford Bridgea.

Oglasi

"Morate pitati igrače. Ako me više ne žele i misle da drugi trener može bolje, ja sam prvi koji će im reći da mogu razgovarati sa šefom ili sportskim direktorom.

Igrači čine sve da pokušaju da pobijede. Potpuno je nepravedno ponekad porediti različite periode kluba. Okolnosti su drugačije nego u prošlosti", rekao je Mauricio Pochettino.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Inače, Pochettino je doživio jako neugodno iskustvo na svoj 52. rođendan. Remizirao je 2:2 s Brentfordom, te je izviždan od strane navijača Chelseaja.

Trenutno se Chelsea nalazi na 11. mjestu u Premier ligi s 36 osvojenih bodova i Liga prvaka, a vrlo vjerovatno i Evropa, ostati će samo san za iduću sezonu.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi