FOTO: EPA

Euroliga, 29. kolo

Musa dvocifren u trijumfu Reala, Asvel iznenadio Efes

Haris Zilić

Derbi duel 29. kola košarkaške Eurolige odigran je u Bologni gdje je domaći Virtus dočekao Real Madrid. Na kraju je slavio madridski tim rezultatom 89:74 čime su prekinuli seriju od tri vezana poraza u Euroligi.

Real je od početka bio bolji protivnik, Virtus je samo zaprijetio u trećoj četvrtini koju je dobio 21:17, ostatak meča u znaku Reala do konačnih 89:74 za kraljevski klub.

U redovima Reala najefikasniji je bio Yabusele sa 15 poena i sedam skokova, Poirier je ubacio 12 poena. Kod Virtusa Cordinier je susret završio sa 12 poena i osam skokova.

Naš Džanan Musa odigrao je još jedan dobar meč u dresu Reala. Za 20 minuta na parketu Musa je ubacio deset poena, dodao dva skoka i tri asistencije.

Asvel je na domaćem parketu iznenadio Anadolu Efes i slavio rzeultatom 84:80, tako turskoj ekipi zakomplikovao borbu za play-off.

Francuski klub je predvodio Luwawu-Cabarrot sa 21 poenom, 20 poena je dodao Thomas, dok je kod Efesa Clyburn susret završio sa 16 ubačenih poena, dodao je i pet skokova.

Bayern je na svom terenu savlado Žalgiris rezultatom 64:58 u utakmici na mali broj poena.

Bavarce je do trijumfa vodio Booker sa 18 poena i šest skokova, kod Žalgirisa je Evans bio prvo ime sa 16 poena, tri skoka i dvije asistencije.

Euroliga, 29. kolo:

Asvel -Anadolu Efes 84:80

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Bayern - Žalgiris 64:58

Virtus - Real Madrid 74:89

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.