Sve zbog Reala: Ishod žrijeba Lige prvaka će biti modifikovan?

Riječ je o kalendaru utakmica

Sve zbog Reala: Ishod žrijeba Lige prvaka će biti modifikovan?

A. Čaušević

UEFA bi morala biti primorana da pravi određene promjene po pitanju ishoda žrijeba četvrtfinala Lige prvaka. Barem tako govore informacije iz Španije. Jedan od razloga je Real Madrid i sigurnost.

Voljom žrijeba je odlučeno da prve utakmice četvrtfinala u Madridu igraju Atletico i Real, Jorgandžije protiv Borussije Dortmund, a Kraljevi protiv Manchester Cityja. Sada bi moglo doći promjena.

Izvještaj iz Španije govori da bi lokacija meča Real - City mogla biti senzacionalno promijenjeno usred sigurnosnih razloga radi utakmice Atletico Madrida.

Prema informacijama pojedinih španskih medija UEFA bi mogla narediti da City i Real promijene domaćinstva jer je Atletico Madrid protiv Borussije Dortmund bio prvi izvučeni par.

Tako bi Građani koji brane titulu prvake mogli biti prisiljeni da prvi meč igraju na svom Etihadu umjesto na stadionu Santiago Bernabeu.

Oglasi

Prve utakmice četvrtfinala na rasporedu su u utorak, 9. ili srijedu, 10. aprila, dok su revanš utakmice na rasporedu u utorak, 16. ili srijedu, 17. aprila.

Prema trenutnom planu Real treba biti domaćin prve utakmice i to 9. aprila, a revanš na Etihadu bi se trebao igrati 17. aprila. Ipak, još uvijek nema zvanične potvrde.

Očekuje se da španska policija da garancije UEFA-i kako će u 24 sata moći organizovati dva susreta od velikog interesa javnosti.

Atletico Madrid će Borussiju dočekati dan kasnije, 10. aprila te je taj termin potvrđen pošto su Jorgandžije izvučene prve iz bubnja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjećanja radi, preostala dva para čine Arsenal - Bayern, PSG - Barcelona, a kao i ranijih godina UEFA je već odredila i potencijalne parove polufinalnih parova.

Kao što je poznato pravilo gola u gostima više ne vrijedi pa igranje revanš susreta na domaćem terenu ne predstavlja prednost kao što je to bio u prošlosti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PitBull1921
sve li se Realu štima mater im yebem fašističku...Perez je čudo, kolko su svi tamo slabi na njega, al haj, još malo mu je ostalo.
1 3
Lakibos
Atletiko Madrid će biti šampion lige prvaka.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi