Modrić i Kovačić se družili u Madridu, nisu ni slutili šta će im se desiti nekoliko sati kasnije

Bilo je tu još nekoliko igrača Reala

Modrić i Kovačić se družili u Madridu, nisu ni slutili šta će im se desiti nekoliko sati kasnije

A. Čaušević

Mateo Kovačić je slobodne dane u Manchester Cityju iskoristio da skokne do Madrida gdje je proveo jedan dio svoje karijere. Družio se sa Lukom Modrićem i još nekim igračima Kraljeva.

Ako neki hrvatski reprezentativac nema vremena za predah onda je to Kovačić pošto je tempo u Engleskoj ubitačan, posebno Manchester Cityju koji igra na više frontova.

Građani zbog nastupa u više takmičenja praktično igraju svako tri dana, pa je tako računajući sva takmičenja Kovačić već uspio skupiti 30 nastupa u dosadašnjem dijelu sezone.

City ove sedmice nije imao utakmica pa je Kovačić slobodno vrijeme iskoristio da skokne do Madrida gdje je posjetio Modrića, ali i neke svoje bivše saigrače iz Chelseaja.

Fotografija na kojoj se nalaze Modrić, Antonio Rudiger i Kepa Arrizabalaga je sasvim očekivano za kratko vrijeme postala viralna među fanovima Reala.

Oglasi

Međutim, vjerovatno nisu slutili u tim trenucima šta za Kovačića i igrače Reala čeka nekoliko sati kasnije te da će bivši Realova ponovo put Madrida.

Naime, kuglice su odlučile da spoje ni manje ni više nego Manchester City i Real Madrid baš kao i prošle sezone kada su se Građani i Kraljevi sreli u polufinalu.

Prošle sezone je sa ukupnih 5:1 bio bolji Manchester City, plasirao se u finale te po prvi put u klupskoj historiji, a zanimljivo da je Kovačić tada nastupao za Chelsea.

[twitter]https://sportsport.ba/fudbal/mateo-kovacic-saudijska-arabija-transfer/469610[/twitter]

Sa druge strane Modrić se poprilično naigrao protiv Cityja u posljednjoj deceniji. A osvajač Zlatne lopte je bio član Kraljeva i u prvom historijskom duelu ova dva kluba u Ligi prvaka.

Bilo je to u grupnoj fazi Lige prvaka 2012/2013 kada je u Madridu Real slavio poslije preokreta sa 3:2, dok je u Engleskoj završeno 1:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, Modrić i Kovačić su igrali jedan protiv drugog prethodnih sezona kada je Modrićev Real bio uspješniji od Kovačićevog Chelseaja.

Treba napomenuti da su dvojica hrvatskih veznjaka među najuspješnijim kada su titule Lige prvaka, Modrić ima pet, a Kovačić četiri pehara.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi