Juve kreće po velika imena (Foto: EPA)

Počeli pregovore

Juventus pravi veliki šoping u Minhenu

Midhat Šljivak

Torinski Juventus počeo je pregovore s Bayernom o potencijalnom angažovanju nekoliko fudbalera bavarskog velikana. Čak četvorica fudbalera su interesantna najvećem italijanskom klubu.

Juventus silno želi da se vrati na vrh italijanskog fudbala. Stara dama već ulazi u petu godinu bez titule prvaka, a sportski direktor Cristiano Giuntoli radi sve kako bi svoj tim vratio na pobjedničke staze.

U Torinu se tokom ljeta očekuju pojačanja koja će biti dostojna Stare dame. Giuntoli je već počeo raditi i održao je sastanak s predstavnicima Bayerna, a Juve se raspituje za čak četvoricu fudbalera njemačkog velikana.

"Rukovodstvo Juventusa je održalo sastanak s čelnicima Bayerna kako bi prikupili informacije o određenim igračima i kako bi planirali pojačanja", navodi Corriere dello Sport i odaje:

"Za sada je sve na ideju, a četiri imena su u igri. U prvom planu su Leon Goretzka i Joshua Zirkzee, a Noussair Mazraoui Leroy Sane su moguće opcije", navodi se.

Leon Goretzka i Joshua Zirkzee apsolutne su realne opcije za Juve. Goretzka je, navodno, među igračima koje je Bayern spreman prodati i neće biti iznenađenje ako 29-godišnji veznjak završi u Torinu.

Izgledna opcija je i Joshua Zirkzee. Iako je 22-godišnji Nizozemac prodat Bologni 2022. godine, Bavarci imaju prava na njegov ugovor i mogu ga vratiti kad god to požele, a zatim prodati nekom drugom timu.

Juventus je opasno zagrisao za ovog napadača. Igra fenomenalno s Bolognom, a činjenica da bi od naredne sezone na klupi Bianconera mogao sjediti njegov trenutni trener Thiago Motta znatno povećava mogućnost njegovog dolaska u klub.

Noussair Mazraoui i Leroy Sane za sada su samo ideje. Juve se sagledati kompletnu situaciju oko igračkog kadra, nije nemoguće da pokušaju dovesti nekog od njih, no zasada su Goretzka i Zirkzee u prvom planu.

Torinski gigant očigledno ima velike planove na transfer tržištu. Navijači očekuju velika imena i povratak na vrh italijanskog fudbala jer je titule iz godine u godinu pod vodstvom Massililiana Allegrija izmiču.

Čuvenom stručnjaku je, po svemu sudeći, došao kraj. Nakon još jedne bezidejne sezone izgubio je podršku uprave kluba, a upravo je sportski direktor Giuntoli najglasniji od svih o njegovoj smjeni.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Navijači Stare dame jedva čekaju vijest o Allegrijevoj smjeni. Previše su trpjeli ovog čovjeka i njegov dosadni stil igre, te bi konačno od naredne sezone mogli dočekati promjene na klupi.

Ko će završiti u redovima Bianconera znat ćemo u narednim mjesecima, ali definitivno treba očekivati brojne promjene unutar torinskog velikana.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.