Juventus hoće Dedića! Visina transfera je tolika da bi sjajni bek postao rekorder bh. fudbala

Giuntoli ga drži na radaru

Juventus hoće Dedića! Visina transfera je tolika da bi sjajni bek postao rekorder bh. fudbala

A. Čaušević

Amar Dedić je sadašnjost i budućnost reprezentacije. Kapiten RB Salzburga je već sada na radaru mnogih evropskih velikana, a u trku za njegovo dovođenje sada se uključio i Juventus. 

Juventusu je potrebna određena revolucija praktično u svim dijelovima terena. Dovođenje Timothyja Weaha na poziciju desnog beka i nije bilo pogodak zbog čega će se tražiti nova rješenja na toj poziciji.

Cristiano Giuntoli, sportski direktor Stare dame, već ima nekoliko imena u opticaju, a jedno od njih je i Amar Dedić. Barem tako piše Corriere dello Sport.

Italijanski list piše da bi visina transfera trebala iznositi oko 20 miliona eura što bi bio apsolutni rekord bh. fudbala kada su u pitanju defanzivni igrači.

Trenutno najskuplji transfer jednog reprezentativca BiH koji igra u odbrani iznosi 4.5 miliona eura i realizovao ga je Anel Ahmedhodžić prelaskom iz Malmea u Sheffield United.

Oglasi

Prema nezvaničnim informacijama trojica bh. defanzivaca koji su prije Ahmehoddića realizovali najveće transfere su bili Emir Spahić, Ognjen Vranješ i Ervin Zukanović. Plaćeni su po tri miliona eura.

Što se tiče Dedića, osim novca, Juventus je navodno u Salzburg spreman poslati i određene igrače na posudbu kao znak dobre volje.

Staroj dami svakako neće biti lako dovesti odličnog desnog beka koji bi se zbog svoje radne etike te samog kvaliteta odlično uklopio u Juventusovu fudbalsku filozofiju.

Sjajnog 21-godišnjaka prati još niz slavnih evropskih klubova, prije svih se to odnosi na bogataše iz Engleske pošto se još zimus povezivao sa Chelseajem i Newcastle Unitedom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pouzdani bek se već duže vremena povezuje i sa Barcelonom pa je pred njim i pred čelnicima Salzburga sigurno uzbudljivo ljeto.

Nema sumnje da je Dedić kalibar za Liga petice te je pitanje prijelaznog roka kada će ostvariti transfer u neku od najjačih evropskih liga.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FudbalskiGenije
Niko ga ne traži, samo vi pišete Barcelona, Real, Chelsea, Juventus ko je sledeći.
0 2
saju701
Njemu je vrh neki klub u Bundesliga kakav Real kakvi bakaraci
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi