Foto: Luka Stranzl/Pixsell

Velika vijest je stigla iz Engleske

Dinamo u tišini pravi senzacionalan transfer: Ni Baturina, ni Petković već zaboravljeni dragulj!

Admin Čaušević

Zahvaljujući sada na Maskimiru omraženom Zdravku Mamiću Dinamo je postao omiljena balkanska meta za kupovinu fudbalera. Zaradili su Zagrepčani na stotine miliona izlaznim transferima, a čini se da se novi i spremaju. 

Već 20-ak godina Dinamo uspješno prodaje fudbalere u Lige petice. Većina ih je obavljena u Mamićevoj eri. Modri su izgradili evropski renome i oni najbogatiji redovno kucaju na vrata Maksimira.

Posljednjih dana se špekuliše o transferu Brune Petkovića u Manchester United, dok je Martin Baturina viđen kao novi veliki kapitalac i neko ko će donijeti milione.

Međutim, iz Engleske stiže pomalo iznenađujuća vijest jer se navodno sprema transfer dečka koji je nekako zaboravljan posljednjih mjeseci, a razlog je teška povreda.

Specijalizovani portali namijenjeni Tottenhamu su plasirali vijest kako londonski Pijetlovi u svojim redovima žele talentovanog ofanzivca Luku Stojkovića.

Dinamo je Stojkovića ljetos platio 1.5 miliona eura Lokomotivi. Iznos dovoljno govori o kakvom se talentu radi koji je imao pravi peh na startu sezone.

Nakon što je odlično ušao u takmičarsku godinu sa dva gola i dvije asistencije na četiri meča Supersport HNL-a, ovaj 20-godišnjak je pokidao križne ligamente i to na zagrijavanaju.

Prošlog mjeseca Stojković je počeo da trenira sa prvim timom Modrih, ali kako je povreda bila i više nego ozbiljna njegov povratak na teren će pričekati neko vrijeme.

Međutim, upitno je da li će se još dugo zadržati na Maksimiru pošto je navodno Tottenham koji u prošlosti pogađao sa Hrvatima, ozbiljno zagrizao za lijevo krilo.

Imali su Pijetlovi Vedrana Ćorluku, Stipu Pletikosu, Niku Kranjčara u svojim redovima, kao i najvećeg hrvatskog igrača ikada Luku Modrića, dok su nedavno doveli i Luku Vuškovića.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Bivši Hajdukovac koji je trenutno na posudbi u poljskom klubu Radomiaku je Splićanima donio rekordnu zaradu između 12 i 14 miliona eura.

Teško je vjerovati da će Tottenham izdvojiti toliki novac i za Stojkovića, ali nema sumnje da će se raditi o višemilionskom iznosu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.